Monday, July 9, 2012

Jom makan-makan...

Salam Isnin semua...

Korang apa khabar hari ni?
Adakah monday blues?
Atau bersemangat nak pergi kerja/ sekolah?

Aku macam biase.
Seperti yang korang kenal.
Aku mengantuk. Mengantuk sangat-sangat.
Mujurlah bos takde. Dia ada meeting kat luar.
So, boleh la aku curik-curik tido kejap.

Hari ni aku nak kongsi citer pasal majlis makan-makan yang dianjurkan oleh group aku iaitu GIA.
Diorang buat makan-makan ni pun sebab nak meraikan staff-staff yang keluar unit, sempena Ramadhan yang akan datang dan sempena birthday staff dari bulan Jan-Jun 2012.

So, kali ni memang banyak la kek yang diorang bawak.

Btw, thanks GIA's team sebab jemput SAU's team join the party!
Kite kan adik-beradik........ :)


Kek ape ntah...
Taktau nama.
Aku tak sempat makan pon kek nih.


Kuih bingka keladi.


Kuih bingka ubi.


Tart kiwi


Ni yang paling aku suke walaupun manis letinggg...
Pavlova.


Kek coklat strawberry.


Cilok gambar dari instagram aku.
*Dieana Aziz* - follow la ye.



Mini polkadot..
Comel-comel jekk...
Sedap pulak tu.


Apa-apa hal pun, yang ini tetap no.1.
Cream puff.
Fuhh... makan time panas memang nikmat!


Nampak aje sikit.
Tapi sebenarnya dah berlebih-lebihan sebab siap boleh tapau bawak balik lagi...


Kak Siti (tudung kuning) bagi ucapan...


Aku dan Kak Shidah...
Kuss semangat! Aku nampak lagi gemuk dari Kak Shidah laa...
Alamakkk! Kena diet!
Premium beautiful satu!!



Eh, terselit pulak gambar pizza domino.
Cemana la aku tak gemuk kalau cenggini la caranye?


Ini yang aku makan.
Yang hancur-hancur tu pavlova.
Dah tak nampak rupe pavlova dahh.. hancur lebur.


Ini main dish.
Nasi beriyani ayam dari JM Beriyani.
Sodappp wa cakap luuu!
Makan sikit pon dah kenyang.


Aneka kuih muih. :)

Dah habis makan, aku naik ke opis aku kat tingkat 51 tuh.
Buat kije sikit, tetibe gatal tangan nak check FB.
Tengok status mimy hamid. Dia kata nak datang opis bawak Baby Fayel.
Aku pun apelagi......bos aku takde mase tu.
Mimy sampai je, terus la aku angkut Fayel naik kat opis aku.


Budak bambam Fayel.

Memule Fayel sombong.
Aku panggil dia, langsung tak tengok aku.
Aku ke kiri, dia ke kanan.
Hamboiii... diva sesangat ye baby Fayel.

Dah naik opis aku, barulah ok...
Mamanye si Mimy nih pulak duk nyanyi lagu "Untuk Dia" - Najwa latiff feat Sleeq tu.
Oooo... budak bambam ni suke lagu tu rupenye.
Dah la ringtones henset aku buat ringtone lagu tu.
Hehehe...
Kemain lagi suke.
Barulah nampak senyuman comel dia.

Fuhh... memang semangat sungguh Baby Fayel.
Berat.
Dukung sekejap pun dah lenguh.
Tapi nasib baik aku dah biase dukung Baby Alya.
So, takde la terasa sangat.

Haihh... asik dukung anak orang je kann...
Bila laaa nak dukung anak sendiri pulak?
Hmmmm....

2 comments:

Jen Jen Izaicun said...

manyaknyer kek... macam kat kedai kek jer.. macam-macam ada... hukhuk.... tak penah rasa lagik pavlova.. nak buat pun tak berkesempatan lagik.. hikhik... nak beli pun tak jugak sempat...
eh eh fayel la...

awak ada lagu untuk die.. nak jugak.. heheheheh... suka jugak lagu tuh

Girl Girl said...

Kan... lagu ni best.. happy2 je...

Pavlova ni sedap tp manis sgt laa... sy mkn skali ni je kot... sb x minat sgt. awk de resipi pavlova? wahhh...