Thursday, August 9, 2012

Alhamdulillah

Salam readers...

Pagi tadi sebenarnya aku sempat menaip 1 entry.
Tapi belah bagi nak publish ke tak..
Last-last untuk keselamatan diri, aku tak jadi publish.
Bukannya ape, takut nanti ada yang jenis "cik senah gosip tingkap".
Tersebar 1 TM ni kang.

Entri tadi tu sebenarnya entri meluahkan perasaan.
Tapi aku menulis terlalu direct.
Hati tengah sentap kot.
Mujur la aku boleh fikir rasional kannn...

Takpelah... benda dah lepas.
Bak kata orang, susah dulu, senang kemudian.

Tadi aku buat kerja bagai tak cukup tangan.
Stress pon ada sebab due date dah dekat.
Lagi stress bile buat kerja yang bukan tanggungjawab aku.

Time tengah sentap tadi tu, banyak kali jugak la aku istighfar.
Pejam mata, selawat sambil tarik nafas.
Pujuk hati supaya bersabar.
Aku percaya selagi ALLAH SWT itu ada, segala masalah pasti ada jalan penyelesaian.
Aku stress sampai tahap nak berhenti kerja kot.
Mental fizikal semuanya diuji.
Hebat sungguh dugaan bulan puasa ni.
Serius aku rasa BP aku naik serta-merta.

Mujur la aku mampu berfikir secara tenang.
Aku settlekan kerja tu sorang-sorang.
Alhamdulillah, segalanya dah selesai.
Tunggu nak agihkan pada committee je.
Selagi tak agihkan, selagi tu la aku rasa macam kerja ni tak siap.
Hopefully tak ada apa-apa kesilapan yang berlaku.

2 comments:

Mimy Hamid said...

sabar ye nana...biasalah tu adat bekerja...hari ini hari nana..esok hari mimi pulak gitula seterusnya

Girl Girl said...

Hari ni je hari Nana, mimy.. hari lain nana xlayan dh... mls haih.. kerja dia kot... suke ati dia je nk pass2 kat org. de pe hal??