Wednesday, August 1, 2012

Jom membeli-belah raya di Mid Valley

Salam readers...

Dalam banyak-banyak shopping mall kat KL ni, aku paling suka pergi ke Mid Valley.
Mid Valley ni memang best sebab ada banyak kedai dan choices kat situ.
Ada Jaya Jusco which is aku suka beli baju kat situ.
Ada Metrojaya, tempat aku shopping handbag dan kasut.
Ada butik-butik biase hinggalah ke butik terkenal.
Ada barang murah, ada jugak barang mahal.
Orang bajet kecik dan bajet besar, semuanya boleh shopping kat situ.

Cerita ni sebenarnya dah lama.
Tapi lupa nak update.
Seingat aku bertarikh 15 July 2012.

Aku ajak FZ pergi shopping raya kat Mid Valley.
Ewahhh... puasa pun belum, dah nak shopping raya eh?
Hehehe...
Opkos la my darling....... shopping awal-awal la senang.
Orang lain shopping lewat-lewat nanti berebut pulak sebab stok barang dah takde.
Ai kan tak suka berebut-rebut ni...

So far untuk raya ni, semua baju kurung aku dah siap.
Ingat nak beli gak seluar jeans & T-shirt atau blaus.
Nanti beli kat JJ je la... Murah sikit.


Shopping kasut.

Harusssss shopping kasut awal-awal.
Kalau beli lewat nanti takde saiz.
Kalau ada pun, mesti kena amik yang display punya.
Me don't like kasut yang display.
Macam tak berbaloi.
Bayar mahal kemain tapi dapat kasut bekas kaki orang... eeiii...

Alhamdulillah... kasut dah settle.
Design cemana? Takleh reveal lagi ok.
Raya nanti baru tunjuk. Hehehe...

Jalan-jalan, nampak pulak pameran motor.
FZ suka la dengan motor-motor nih.
Siap berangan-angan 1 day dia akan dapat sebijik motor camni.


Kalau la dia beli motor camni, aku taknak naik...
Tertonggek bontot dibuatnya...
Eeii... dah la bontot ai ni bontot ala J.Lo.....
Nanti kadar kemalangan kat KL ni meningkat pulaksss....
*Eh, loyar buruk! Heheh...


Tengok tuu.. kemain muka hepi eksaited.
Tu baru dapat bergambor dengan motor..
Belum beli motor tu lagi...
Kalau dah beli, agaknya motor tu pun tido sekatil dengan dia.
Huhuhu...



Dah puas jenjalan, time to eat!
Kitorang duk fikir nak makan kat mana.
Last-last aku suggest makan kat Delicious.
Tekak aku teringin nak makan pavlova kat situ.


Order punya order, pavlova pulak takde.
Katanya dah habis.
Takpe..takpe.. kite try dessert lain.
Aku order lemon meringue pie.
Punnnn dah habis..
Aku dah naik sentap ni...
Semua dessert yang aku nak tak dapat.


Dia ni cakap makanan kat Delicious tak sedap.
Awat aku rase cam sedap je...
Dia ni memang pelik je... tekak melayu.



Macam biase... aku yang duk usung tab tapi orang lain yang pakai.
FZ sekarang ni suka dah online.
Sikit-sikit online...sikit-sikit online.
Dulu marah kat aku sebab selalu online.
Sekarang ni dah terkena kat dia balik.
Hahaha...


-sekadar gambar hiasan-
Hikhik...


Ice Orange Tea FZ punya....
Aku punya death by iced chocolate.
Aku memang peminat tegar coklat.
Sedap...!


Oleh sebab pavlova dan lemon meringue pie takde, so aku order truffle torte.
Sedap jugak.
Coklat kannn....
Tapi makan tak habis sebab kenyang sesangat.


Mama's beef bolognese spaghettini aku punya.
Spaghetti ni best.
Cuma..... rasa kari terlalu kuat.
Spaghetti sepatutnya takyah letak kari kan?
Saje nak buat kelainan la tuuu...


English fish and chips...
Komplen : fish tak segar.
Macam dah lama duk dalam fridge.

FZ kata ni the last time makan kat delicious.
Dia cakap kalau aku nak makan kat sini lagi, makan je sensorang...
Teruk tul!

Eleh, nanti-nanti aku ajak dia makan lagi kat sini, dia ikut punya.
Dah tau dah perangai dia.
Mulut je cakap macam tuu...
Kate sayang girlpren.... :D

5 comments:

Emynz said...

Dulu mase dok pantai, mv ni cam rumah kedua dah, tetiap minggu mesti nak pegi mv, tapi parking mmg taleh blah kan huh

laki aku pun kate delicious ne tak sedap, dia kate name kedai delicous tapi rase hampeh hahaha...

emi mohamad said...

rs btol dh FZ kabo..makanan xbape sedap pon..hihi..xmboh doh g situ..

Girl Girl said...

Emynz : laki ko yg omputih tu pn kate x sedap... ha, cane tuh? ada menu dia best (menu asean je la kot..). yg western, xsdp sgt. tp aku dgr pavlova dia best.

Girl Girl said...

Emi : rmai je hok kate mknn situ xsdp. napok ngat tekok nana hok pelik.. hhahaha

Anonymous said...

mmg x sdap mkn kat situ...harga mahal tpi rasa mkanan nya hampeh...uweeek lngsung x sdap...