Thursday, August 2, 2012

Karaoke

Salam readers...

Kalau semalam aku citer kisah 15 July, hari ni aku nak cerita pasal 16 June pulak.
16 June 2012 jatuh pada hari Isnin.
Tapi hari tu aku cuti.
Bukan sesaje cuti tapi time bangun tido pagi tu badan aku rasa tak sedap.
Rasa lenguh badan yang teramat.
Macam bagi hint tak cukup rehat je.

So, aku hantar mesej kat bos cakap aku EL.
Bos aku kan sporting. Dia ok je kalau staff dia nak cuti ke ape..
Takde pun nak sekat-sekat ke ape..
Dah namanya hak pekerja kan...

Makanya, aku sambung tido sampailah ke tengahari.
Tengahari FZ ajak kuar makan.
Dia sebenarnya janji nak bawak aku pergi makan kat 1 restoran cantik kat MV tu.
Tapi aku cakap lain kali je belanja...
Aku teringin nak karaoke.
Hahaha.. tak sedap badan tapi nak karok, buleh?


Kitorang pergi ke Redbox The Garden.

Ingatkan time-time opis hours ni takde la orang sangat.
Rupe-rupenya ramai je datang karok kat situ.


Muke orang yang tak sedap badan ari tu tapi ngengada nak karok.... ngeeeee.... :D



Mujur la boipreng aku nih suke karok gak.
Kire sekepala dengan aku la...



Nyanyi lagu jiwang kemainn...


Pergi hari kerja memang best sebab boleh dapat 2 jenis minuman sorang + tidbits + lunch buffet.
Harga pun murah..
Gambar atas tu air laici aku punye...
Yang sebelah lagi (yang ada hampas-hampas tu), air ape ntah... lupe dah.
FZ ni suke order air pelik-pelik...
Haramm tak sedap langsung.


Gilirang mek ganu pulok nok nyanyi...


Sungguh nye mek ganu ni nyanyi... 
Sepenoh jiweee...
Menghayati sungguh!

Pukul 3 petang, buffet dah tersedia.
Apelagi, kitorang terus la serbu bahagian buffet.
Yang best nye banyak makanan kat situ.
Ambik je semuanya.. :)


Aneka kuih muih...


Nasi lemak ikan bilis + ayam goreng


Nasi goreng, kueh teow, megi goreng... nyum-nyum....
Ayam masak tomato pun ada...


Murtabak...


Kitorang order air kedua ni lewat sikit..
Time nak makan.
Aku order cappuccino ice..
FZ order orange juice.

Puas hati jugak la dapat karok.
Tapi 1 je la...
Redbox sekarang ni tengah upgrade service kot...
Kalau dulu pakai remote untuk pilih lagu.. sekarang dah kena touch screen.
But for me, touch screen buat makin leceh.
Time aku pergi tu, susah jugak la nak cari lagu.
Sebab diorang synchronize kan lagu-lagu ikut kategori tertentu tapi belum 100% siap.
So, banyak lagu yang takde dalam list.
Takpe... bulan puasa ni kita tinggalkan kejap hobi karok.
Lepas raya ni bolehlan karok lagi. :D


2 comments:

Azwa said...

pergh..nampak sedap makanannya ni :)

Girl Girl said...

Azwa : so far, mknn kat red box ni ada yg sdp. tp byknye x sdp la. hehehe.... :)