Wednesday, October 3, 2012

Makan-makan di The Manhattan Fish Market

Salam readers...

Susah nau aku nak update sekarang ni ye...
Sori ye uollss...
Aku ni bizi.. tambah pulak batuk tak baik-baik lagi.
Jadi mood nak berblogging tu kurenggg...

Ok, meh sambung citer awal bulan Sept ari tu.
Dah sebulan entri ni berkepam dalam draft.
Ni baru nak publish.

Kan ari tu Kak Shidah ada ajak makan-makan kat rumah.
Lepas pegi rumah Kak Shidah, aku dan FZ pergi MV sebab kelas renang dia kat Gaya Bangsar Kondo tu cancel.

Kat MV, kitorang jenjalan sambil makan eskim Gelato Fruity.
Dah makan eskim tu, aku terasa lapar lagi.
Ni la dasar perut panda..
Dah sumbat segala macam makanan pon, aku still rasa lapar.

Bila berat badan naik, mulalah nak melalak...
Huhu...

Aku dengan FZ sama-sama teringin nak makan kat The Manhattan Fish Market.
Kitorang ni memang suke makan seafood.
Nak-nak aku......... seafood memang no.1.
Ish... terbayang-bayang pulak TMFM tuh...


Kesayangan saya...
Dialah intan...dialah kaca...
Dialah pengubat duka lara aku.
Dialah jugak yang selalu menyakitkan hati aku..

Wahh... dah macam kata-kata pujangga...hiks!


Eh, aku nampak kurus je dalam gambar nih..
Ke aku sorang je yang pasan? Huhuhu...


Ni FZ punya.
Mediterranean fish baked ape ntah namanye.
Lupe plak.
Cenggini punye makanan pon, regenye RM16.90...
Tapi puas hati la sebab sedap...

Aku punye Small Flame...
Ada nasik, ader ikan, ada udang dan chips...
Regenye RM29.90 untuk 1 plate...
Gambor aku tak amik..
Maklumlaaa pelahap punya orang.
Makanan sampai je, terus serbu makan.
Bila makanan dah habis, baru teringat, "eh, tak amik gambar la tadi... takleh masuk instagram.." T____T


Ni side order...
Also my favvy.
Cheese fries. RM6.90.
Sekarang ni duk teringat-ingat je kat makanan nih.
Sedap ohh...
Kalau tak caya, korang try la rase.
Hingga menjilat jari uollss...

So semua sekali seingat aku RM70++ termasuk service charge & govt tax.
Kirenye mahal jugak la untuk makan berdua.
Tapi puas hati la sebab makanan semua sedap-sedap.

Pasni nak pergi lagi laaa......
Tunggu batuk sembuh dulu... :)

*padahal mummy dah banyak kali pesan, jangan makan seafood berlebihan sebab takut nanti kena gaut.
Tapi, nafsu tetap mengatasi segalanye... huhu
Memang pesen anak derhaka kan... 
pesan mak ayah susah tul nak ikot.. haha


2 comments:

Anonymous said...

sedapkn syg hehehe....

Mimy Hamid said...

sesekali makan ok kot...pompuan susah kena gout nana tp artistis..eh betul ke aku eja