Wednesday, November 21, 2012

Kursus setiausaha

Salam readers...

Hari ni aku ke udara di malam hari.
Sebenarnya aku nak update blog pagi esok.
Tapi takut tak dan sebab dengar khabar mulai esok aku akan bizi tahap gaban kat opis tu.
So, bersedialah korang untuk mendengar keluh-kesah aku dalam blog ni nanti ye.

Back to main story, awal bulan hari tu aku dapat invitation untuk join training secretary.
Suke jugak la hati aku sebenarnye sebab at least capai jugak 40 hours training day aku per year.
Yelah, 40 hours tu kira lama jugak.
Paling-paling 5 hari.
Tapi training yang sesuai adalah yilekk...
Susah hati jugak aku takut tak sampai 40 hours tahun ni.
But now, alhamdulillah...
Terlebih-lebih dari 40 hours tu.

1st day start 9 Nov lepas.
Best gile la training nih.
Enjoy habis.... Hilang segala stress kat opis.
Tempat pulak memang jauh dari opis.
So, memang 1 hari tak nampak muke kat opis la... 
Plus makanan yang disediakan pun memang sedap.
Suke!

Korang layan je la eh gambar menu kat bawah ni.
Aku pun tatau apa nama menu nih.
Tapi yang aku tahu, hari tu kitorang disajikan dengan menu chinese style.
Bukan makanan Cina ye... tapi makanan yang dimasak cara Cina.






Makan sikit je......
Padahal perut laporr. Hehehe...


Bila nasik dah nak habis, barulah ikan ni sampai.
Ikan siakap asam pedas.
Terbaekkkk...!


Dessert.

Siang tadi adalah hari kedua untuk training.
Sangat enjoy sebab at least aku dapat lari 1 hari dari ofis tu...
Hilang beban atas bahu ni. Ya ALLAH, nikmatnya bila segala beban ditarik walaupun seketika.


Menu breakfast.
Sebenarnya ada kuih lapis...
Tapi tau je la aku nih.... mana la makan kuih lapis tu.


Menu tengahari.
Nasi beriyani + kari daging + ayam goreng.
Dalca ada tapi aku tak amik.
Dessert pun ada gak. Tapi aku kan tak makan buah.
Owh, sangat kg.com disitu. Huhu....

*Cemanalah berat aku nak turun camnih??

Presentation dari Mr.Wong sangatlah best sebab diselang-seli dengan video yang kelakar.
Memang have fun.
Tapi pengisian kursus memang bagus.
Betul-betul menumpukan hal-hal yang berkaitan dengan secretary.

Dalam training ni, aku duk 1 group dengan Kak Fara, Jen Jen dan Kak Era.
Nama kumpulan memang poyo habis.... Group Superb!
Hahaha... Superb la sangat kan........
Tapi ade 1 kumpulan tu nama Group Awesome.
Hahaha... lawak seyyy...


Aku dan Kak Fara.
Ibu beranak 3 yang lebih kurus dari aku...
Sedih tak??


Jen Jen dan Kak Era.
Kitorang sesuka hati lantik Kak Era jadi team leader.
Hahaha.... Kak Era pasrah je la.


Gambar ni cilok dari facebook Kak Fara.
Time ni aku dan Jen Jen tengah beratur nak amik makanan tengahari.
Bambam gile aku dalam gambar nih.. Huhuh...
Mencik!


Team Superb!
Hahaha...... eh, Kak Era takde la....
Mana dia pergi ntah.

Aku ternanti-nanti untuk date training seterusnya.
Bukannya nak enjoy sangat tapi aku nak release kan stress aku kat opis tu.
Nak amik cuti pun, cuti dah habis.
Hmmm....



5 comments:

Mimy Hamid said...

tak sabar nak join gak...nk fresh kan minda tersepit kat opis ni

NanieZara said...

ada 1 training tu akan membuatkan ko bosan tahap cipanzi....sighhhh...

Diana Aziz said...

Mimy : join2.. mmg release tension.

Diana Aziz said...

NanieZara : yeke yani? modul brpe?

Jen Jen Izaicun said...

sedap kan menu kite... heheheh...