Monday, November 12, 2012

Selangor Polo & Country Club

Salam readers...

3 November lepas, aku ada temankan FZ ke tempat dia mengajar renang.
Dah lama dia buat part time kat situ.
Cuma aku je yang tak pernah pergi.
Teringin nak pergi tapi malas sebab ada baby Alya.
Yela, susah kot nak angkut budak kannn...
Dah la kelas FZ kat situ 2 jam.
Takut baby bosan je.

Tapi hari tu terasa pulak macam nak pergi.
Nak-nak aku dapat rase penyelia renang kat situ semacam jeee....
So, FZ angkut la aku dan baby pergi ke SPCC tu.

Jauh jugak la perjalanan dari rumah aku ke SPCC.
Ditambah pulak dengan jalan jem.

Penyelia renang kat situ perempuan.
Umur dalam 40an dah kott... Cina.
Swimming instructor kat situ ada 4 orang termasuk FZ.
Aku just tengok je FZ mengajar.
Baby pulak sibuk ajak aku berjalan sana-sini. Tak padan dengan demam nyee....

Baby ni 1 je la perangai dia yang aku perasan.
Demam ke tak demam ke, sama je.
Aktif semacam.
Tak reti penat kott...
Makin dia besar ni, makin jenuh aku nak melayan.
Makin pandai protesssss... sape yang ajar ntah!
Mulut potpetpotpet macam bertih jagung.
Sensitipp plak tu.
Pantang kena tegur, dia punya melalak macam baru kena lempang.
Adoyaiii...
Aku pulak risau nanti dikatakan dera anak orang. tskkk...

Mase kat kelab ni, dia langsung taknak duduk.
Asik nak berdiri je...


Ni sekeping gambar baby....


Pegang perut macam orang mengandung..
Hihihiii..... comel je!


Ini pun aku paksa dia duduk.
Kalau tak, kesana sini dia berjalan.
Dah la jalan licin.
Aku risau dia jatuh terhentak kepala je.


Time ni ramai lagi student yang belum sampai.
Nampak FZ tak?


Aku tengok budak-budak tu bukannya nak belajar sangat pon.
Banyak main-main.
Tapi bak kata FZ, nak cari duit lebih terpaksa la jugak ajar....


Aku kenal FZ...
Dia tak berapa suka budak-budak yang tak serius nak belajar.
Dia suke fokuskan pada sorang student yang betul-betul nak belajar.
Kalau tak, nanti dia stress...
Itupun dia ada mengadu kat aku nak berhenti buat part time ni sebab penat.
Aku je yang suruh sabar sebab bagi aku selagi sihat, carilah duit lebih.
Boleh jugak buat menyimpan sikit-sikit. Ye tak?

Tapi kesian jugak kat FZ.
Aku tahu dia penat.
Kelas dia pulak makin bertambah.
Even sekarang ni weken takleh nak kuar sangat sebab jadual dia pack.
Aku takleh nak buat ape la....... dah dia cari duit kannn...

Owh, pasal penyelia renang tu....
Aku memang tak suke dia.
Ada ke patut dia mengumpat pasal aku depan FZ?
Dia cakap aku nampak lagi tua dari FZ.
Aku rasa macam *0%^#$%&!!!
Pastu dia cakap aku tak cantik....
Wadefak!!

Whats your point old lady?
Memang aku tak cantik.... so what??
At least aku ni takde la gemok gedempol sampai nampak macam dugong tua bila pakai bikini.

Bila diingatkan balik perempuan tua tu, aku rasa kalau FZ nak berhenti pon aku tak kisah.
Lagi aku suka.
Well, kalau dia perempuan baik, dia takkan kutuk atau mengata atau mengumpat tentang isteri atau girlfriend orang lain.
Lain laaaaa kalau dia tu ada hati dengan FZ.

Aku pernah gak usik FZ...

Aku : Abang, kalau C***y nak kat abang, abang nak kat dia tak?
FZ : Dia tu busuk okeh! Tak selera abang.
Aku : Eh, dia kan seksi.... berisi... sedap peluk....
FZ : Dari abang amik dia, baik abang amik A***e tu....

# A***e salah sorang swimming instructor kat situ.

Aku : Oh, jadi abang nak kat A***e laa?
FZ : Takde maknanye... Dia pun busuk gak.... Dua-dua la abang taknak. Abang kan dah ada yang...

Hmmm... lelaki khennnn.............
Selalu je ada ayat cover.......

1 comment:

Mimy Hamid said...

hahahaha kelakar lak na ko citer ni..bab busuk tu..hehehe