Saturday, December 15, 2012

Istanbul aku datang... filem yang suweeeetttt! :)

Salam readers...

Wahh... rajin pulak aku update ye..
Mementang la hati tengah happy.

Aku tau la orang lain dah berkurun update pasal filem ni tapi aku lak baru terkedek-kedek nak update.
Huhuh...
Takpe...takpe...
Update je lambat.
Sebenarnya aku dah tengok movie ni minggu lepas camtu la...
Tapi bukan tengok wayang ye..
Aku tengok kat website.

Pes babak citer ni dah menarik minat aku.
Gambar dan sinematografi filem ni pun cantik.
Sesuai sangat dengan jalan ceritanya yang sweet dan cute gitu...

Oh how i wish i can be like Dian.


Beto - Lisa - Tomok

Lakonan diorang bertiga ni kire ok la...
Sebenarnya aku kurang minat Lisa Surihani sebab dia berlakon kayu sikit.
Tapi dalam filem ni, memang terbaekk..
Muka Lisa yang ala-ala childish tu memang sesuai untuk watak Dian.

Review :-

Dian, seorang gadis yang sanggup merantau ke Instanbul untuk menemui tunangnya yang belajar di dalam bidang perubatan di sana.
Niat Dian ialah untuk membuktikan dia boleh menjadi isteri yang baik kepada tunangnya, Azad.
Siap target dalam beberapa bulan, Azad akan meminang dia.

Perjalanan hidup Dian sepanjang di Instanbul tak semudah yang disangka.
Dia tipu oleh warga negara disitu hingga membuatkan dia terpaksa tinggal serumah dengan lelaki lain, Harris.
Banyak la peristiwa menarik berlaku antara mereka berdua.
Memang sweet sangat.
Memang buat aku tersenyum sorang-sorang laa...

Tapi plot menarik adalah masa Azad kantoi dia mempunyai perempuan lain.
Patutlah sepanjang Dian berada di Instanbul, Azad agak dingin dengan Dian.
Awal citer aku memang dah agak kompem Azad ni ada pompuan lain.
Kannn betol...

Tapi kannnn... Beto tu sweet laa..
Suke sangat tengok dia dalam filem ni.
Paling sweet masa dia tolong bersihkan rambut Dian.
Wooowww.. boifren aku pun takde nak tolong cucikan rambut aku tau! Tskkk...

Eh, sape-sape yang belum tengok lagi movie ni, aku syorkan korang tengok.
Memang best dan boleh release kan tension korang.
Siyess...


Dian


Azad dan Dian


Harris dan Dian

Tapi moral dari cerita ini :-

Takyah la nak berkorban lebih untuk boifren sebab boifren belum tentu jadik suami kite nanti.

Dannn.....

Lelaki yang curang tak perlu dan tak patut diberi peluang kedua sebab masih ada lelaki yang baik di luar sana.


****FZ, please take note. hihihi....


1 comment:

Hanna Nabiella said...

hanna pun da tgok, sweet giler..comey je lisa dalam tu. huhu :D