Thursday, January 10, 2013

Restoran mee ketam, Shah Alam

Salam readers....

Akhir bulan Dec tahun lepas, FZ ajak aku pergi jenjalan ke Shah Alam.
Entah la... lately kitorang memang tak tau nak gi memana dah time weken.
Habis tempat dah kot kitorang pergi.

Dah jenjalan kat Shah Alam tu, kitorang lunch la sekali kat sana.
Shah Alam ni ada banyak restoran.
So, tak kisah sangat.
FZ ajak makan mee ketam.

Restoran ni pernah masuk dalam JJCM.
So, rasa macam rugi pulak tak try kann...
Mane lah tahu sedap.


FZ punya ketam masak kari + nasi.
Aku pulak ketam masak cili + nasi.
Harga murah la.. RM7.
Ketam plak besar.

Mungkin expectation aku tinggi.
So, agak frust dengan rasa makanan kat situ.
Kari tu kire boleh tahan laa...
Masak cili tu aku takleh telan langsung.
Aku tatau makanan tu memang tak sedap atau tekak aku yang mengada-ngada.
Tapi dengan harga RM7 tu ape la sangat yang kite boleh expect kan?


Orang yang belanja pada hari itu...
Hehehe...

Cuaca hari tu memang panas gila.
Berpeluh-peluh.
Kedai ni just ada kipas je.
Theme restoran ni ala-ala restoran kampung.
Deko pun simple je.
So, pelanggan rasa macam makan kat kampung.


Budak kecik ni makin gedik tau.
Nak amik gambor sensorang taknak...
Nak amik gambor berdua.
Pastu mata tu bukannya pandang kat kamera pon.
Bila dah kena pakse, barulah tengok kamera.
Geram pulak aku..


Ni plak pompuan gedik....
Dalam komplen-komplen tu pun, makan tetap habis.
Lapor la katekannn...


Ha, tengok tu....
Gedik tak baby Alya?
Geram kannn...
Suka nau buat muka pelik-pelik..
Grrr.....



No comments: