Wednesday, July 31, 2013

Kipas mengipas jangan diamalkan...

Salam readers...

Asal lepas mandi je, aku memang suke duk bertenggek atas katil di bawah kipas.
Berkemban nih.... 
Bagi sejuk sikit badan. Nyaman ohhh.
Acu korang try...
Memang best...
Kalau ada kipas duduk tu, korang halakan kipas tu ke arah korang.
Memang best.... Rasa cam aircond.
Hahaha.... agak-agak ada tak orang yang buat perangai camni jugak?

Kipas memang akan buat kite sejuk...nyaman....
Tapi bukan kipas ni yang aku nak citer sekarang.
Ni kisah kipas-mengipas aka bodek bos.

Korang pernah jumpa tak orang yang kaki kipas ni?
Aku of coz la pernah... kalau tak, takkan la aku citer kan....

Dalam opis aku ni ada sorang yang kaki kipas.
Ya ALLAH, dia punya kipas memang tahap terbaekk laa..
Dah tahap kipas volume 8 kot..
Aku yang secretary ni pun takde la nak bodek bos sangat..
Tak kuasa aihhh...
Bodek-bodek is not my style.

Ada orang yang bodek bos sebab nak senang bekerja.
Ada orang yang bodek bos supaya senang nak naik pangkat.
Ada orang yang bodek bos sebab memang hobi dia bodek bos.....
Sikit-sikit bodek... sikit-sikit kipas....

Hoihhh, naik rimas ohhh mata aku nengoknye.
Bukannya aku dengki tapi aku meluat.
Serius aku menyampah tahap gaban kaki kipas nih.

Ni haaa... kat opis aku nih.
Opis aku start operate pukul 8pagi -1 tengahari, then sambung 1.30petang sampai 4.30petang.
Ni time bagi sepanjang bulan puasa.

Si kaki bodek ni punyalah nak bodek bos, pukul 7.45pagi dah sibuk bertenggek nak masuk dalam bilik bos.
Aku nengoknye pun rase gerammmm jek!
Belum masuk opis hour kott...
Bagi la bos tu bernapass sikit.
Ini tak, dan-dan je nak serbu bos.

Itu waktu pagi...
Time senggang, kadang-kadang bos aku ni suke sembang dengan staffs.
Si kaki bodek ni pantang tengok bos bersembang dengan orang lain... kompem dia sibuk interupt.
Join sekaki bersembang.
Ishhh... come on la!! Meluat..meluat!!

Depan bos ecehhhh buat-buat pandai..
Tahu semua benda. 
Pernah sekali aku sengaja kenakan dia...

Situasinya camni....
Bos aku ada meeting dengan someone dalam bilik dia.
Si kaki bodek ni tetibe menggelupur datang kat aku bawak sekeping kertas yang ada data....
Sambil melangkah ke arah aku, mata si kaki bodek ni sempat mengerling ke dalam bilik bos.
Urrgghhh!

Dia : Diana, u see this column... i think i want to add one more column beside this.
Aku : What column?
Dia : What do u think?
Aku : If u don't know, then y u suggest to add column?
Dia : Then, this data is ok?
Aku : Cukup la ni.... nak tambah apa lagi?

Kalau korang baca conversation antara kitorang, korang faham tak yang dia sengaja nak datang tempat aku so that dia tahu bos meeting dengan siapa.
Ishh... menggelabah okeh.
Biar la bos nak meeting dengan sesape pun.
Pastu kepochi nak tahu kenapa bos meeting...
Hek elehh.. kecohhh aarrr...
Stress aku...

Opismate aku sume dah faham sangat dengan perangai dia.
Kitorang just cakap-cakap belakang je la.
Tapi kitorang sume cam meluat la tengok perangai dia macam tu..
Tak agak-agak nak bodek.

Bukan busuk ati ke ape...
Tapi annoying gile kot..
Dah la suke mengarah-arah mengalahkan bos.
Bos pun tak arah aku buat macam-macam.
Entah laaa...

Korang-korang yang baca entri aku ni, pleaseee laaaa........
Kalau korang ada perangai suke membodek ni, hentikanlah..
Orang lain jadi tak suke kat korang nanti.
Mudarat diri sendiri.
Kalau rasa nak naik pangkat cepat, tunjukkan performance yang tiptop.
InshaALLAH akan cepatlah naik pangkat...
Tapi kalau tak dapat, berbaliklah kepada hukum ALLAH SWT.
Jika DIA tidak berikan sesuatu yang kita mahukan, pasti ada sesuatu yang lebih baik sedang menunggu kita di masa depan.
InshaALLAH.......




4 comments:

Emynz said...


bukan takat kipas , aku rase aircond terus kot.
dept aku dulu ade sorang pangai ceni, cam hape jek. bingai tapi buat pandai gitu, mmg aku anti abis abisan ah orang ceni

Diana Aziz said...

Aku pun anti gile... menyampah!! tetibe stress... haha

Mimy Hamid said...

ni aircond suhu 16 ni...aneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Diana Aziz said...

Aircond tahap beku dah ni, mimy...