Tuesday, July 16, 2013

Perlu ke maafkan dua ekor ba alif ba ya ni?

Salam readers...

Maaf. Tajuk agak keras disitu.
Kurus pahala puasa aku.



Shud we forgive this two "piggy bitch"?
Dari blog seks sehingga ke isu memperlekehkan agama Islam.
Wat the hell are they doing?
Attention seeker? Limelight??

Tengok muka pun macam mintak penyepak.

Ya, kadang-kadang umat Islam kita pun ada yang berperangai tak betul.
But still kite tak pernah mempermainkan agama lain.
We respect other religion but why others always make jokes with Islam?
Apa yang diorang sakit hati sangat dengan Islam ni?

Bagi aku, this two piggy bitch tak sepatutnya dimaafkan.
Tapi tu la... orang Melayu kita kann...
Bila manusia bangang ni buat hal, masih ada orang Melayu Islam yang baik hati nak maafkan mereka.
Banyak komen-komen orang kita dalam FB yang seolah-olah membela piggy bitch ni.
I was like ..........???? Pfttttt!!!
Aku try cari balik komen-komen tu kat dalam FB group page tapi tak jumpa pulak.
Maklum la ada banyak group page dalam FB aku ni.
Ingatkan nak print screen dan tayang nama-nama yang membela mangkuk hayun 2 ekor ni.

Orang memperlekehkan agama kita, then kita nak maafkan?
Let say, ada orang pijak kepala kau dengan sengaja, kau melenting tak?
Agaknya sampai bila-bila pun kau benci orang yang pijak kepala kau tu.
Same case dengan budak 2 ekor ni.
Ibarat diorang dah pijak agama kite.
 They make jokes about our religion, guys!!! Itupun korang nak maafkan ke??
Pelik....

Bila dah kena panggil dengan SKMM, baru sibuk nak buat video mohon maaf.
Tiada maaf bagimu la...
Bodoh sangat bagi sesape yang maafkan diorang.
Jap lagi lepas semua dah reda, dia buat perangai balik.
This kind of joke akan berlarutan.
Yela, main-mainkan tentang agama, then tak ada tindakan yang diambil.
Lepas macam tu je.
Sepatutnya paling-paling bagi sebat je 1 kali sorang.
Biar kesan sebat tu kekal sampai mampos esok-esok.
Emo betul aku!


Ni padahnya bila mengutuk agama orang lain.
Diculik oleh beberapa orang lelaki yang menaiki kereta Alphard.
Dibelasah, dibogelkan dan diconteng "SAYA HINA AGAMA ISLAM" di badan.

Tak pepasal kan...
Jangan diusik sarang tebuan. Nanti buruk padahnya.
Berani buat, berani tanggung!

Tapi at the same time, kerajaan please amik tindakan.
I vote for government tapi government sekarang lembik nak mampsss!!
Dah naik meluat pulak aku dengan kerajaan sekarang.
Takut sangat dengan ba alif ba ya nih!




*Pics from google images.
*Entri was updated time sahur pagi tadi but auto publish at 11.30am.

4 comments:

Mimy Hamid said...

mmg piggy bitch..tak serik tu...bodo tul dua ekor ni

Diana Aziz said...

Tu la.. jenis sukekan kontroversi diorang ni..

Emynz said...


bingai 2 ekor tu mmg bebal eh tetibe emo lebih

eh gamba yang kene belasah tu orang yang same ke gamba hiasan semata? mmg fadan

Diana Aziz said...

emynz : yg kne blasah tu org lain... tp br jgk terjadi.. pdn muke kne belasah.. diorg ni xleh dibiarkn. melampau!