Monday, September 2, 2013

GIA/ SAU open office raya 2013

Salam readers...

Entri raya yang tertinggal dalam draft lupa nak publish.
Heheheh...
Kite kan masih feel raya di bulan Syawal.
So, tak salah kan kalau masih bercerita tentang hari raya....

Bulan lepas, 21 Ogos 2013, berlangsungnya majlis hari raya group aku.
Aku ni unit siasatan tapi part of group audit jugak.

Tema tahun ni ialah hitam, kelabu, silver.
Ok la.... nampak harmoni je 1 unit pakai baju sama kaler.
Tapi bagi aku leceh sikit la buat tema-tema kaler ni.
Sebab tak semua orang ada baju yang same kaler dengan warna tema.
Baik buat "Warna-warni aidilfitri".
Lagi best....
Masing-masing boleh melaram dengan baju raya sendiri.
Kalau ada tema kaler tak pepasal ada orang yang pakai baju raya 4 tahun lepas.



Salam Aidilfitri...!
Photobooth hasil kerja tangan super gojes puteri-puteri unit aku.
Ini pun dengan bantuan beberapa orang staff lelaki jugak..
Alhamdulillah, ramai yang suka dengan photobooth ni...


Props untuk photo booth...
Jangan ingat kami geng-geng audit tak sporting sempoi tau... hehe...

Korang layan gambar je la ye...
Gambar tak tersusun tau. 
Malas nak susun ikut turutan... hehe...


Selamat datang... :)
Majlis berlangsung dari pukul 12 tengahari hingga 2 petang je...
Menu utama hari tu ialah nasi ulam yang dimasak sendiri oleh bigboss.
Sedappp...
Bigboss aku memang pandai masak.


Kitorang guna ruang sky garden jugak untuk susun meja-meja dan kerusi.
Ramai tetamu yang dijemput.
So, haruslah kena sewa meja dan kerusi banyak...



Desserts table...
Macam-macam makanan manis ada...
Kek lapis, donut comel, muffins, cupcakes, buah-buah...


Spaghetti carbonara terbaekkkk yang pernah aku rasa.
Perghhh... teringat-ingat nih...
Creamy sangat.
2 kali kot aku makan spaghetti ni.
Menu ni menu potluck dari one of GIA staff.
Haihh... kena mintak resipi ni.
Nanti boleh la masak sendiri... :)


Ex-boss aku pun ada datang...


Eat me!! 
Comel jekkk... hehehe...



Suke tengok Haliana dalam gambar ni.
Muke nampak sweet comel je...


Tetamu yang hadir...
Ramai kan...


Aku dan geng-geng opis duk melepak kat satu sudut.
Bersembang, bergosip, mengumpat... haha...



Bersama geng-geng secretary....


Bergambar kenangan 1 unit...


Peace...!!!


Dari kiri : Leen, aku, big boss, Maziah dan Min.


Geng-geng non-exec GIA/SAU.
Comel-comel je kami kan? Hehehe..


CEO pun datang memeriahkan majlis.
Siap angkat makanan sendiri jek..
Low profile betul CEO aku nih... 




Bergambar kenangan bersama CEO.



Kuih-muih raya yang ada....





Menu laksa johor pun ada...


Inilah nasi ulam tuu...
Sedap....


Lauk-pauk untuk dimakan bersama dengan nasi ulam...


Yang ini kuah ayam percik...
Terbaekkkk!!
Sampai menjilat jari!
Cukup rasa, cukup pedas...


Ada yang panggil kitorang detective conan...
Mentang-mentang la kitorang ni investigator..
Hahahah...

Kepada yang hadir, terima kasih banyak-banyak...
Maafkan kami andai ada yang terkurang sana-sini....
Tahun depan Insha ALLAH akan kami jemput lagi... :)










p/s : credit pic to Kak Linda, Abg Rushaidi & me myself... :)


2 comments:

Emynz said...

Dato zam tu mmg low profile kan, pegi sessi tea tarik ngn dia aritu senyum je, tak formal pun, best

Diana Aziz said...

Kan... dia suke sangat senyum. Tak rse janggal kalu tetibe naik 1 lif dgn dia..