Wednesday, September 11, 2013

Makan-makan di The Chicken Rice Shop

Salam readers...

Dah lebih seminggu dah benda ni terjadi.
Asik backdated je kan entri aku.
Payoh bebenor nak update fresh.

Aku terlupa sebenarnya masih ada entri yang terbengkalai.
Maklum leerr... udoh tua-tua ni khennn...

1 Sept baru-baru ni, semua housemate aku balik kampung.
Maklum laa cuti merdeka katenya.
Tinggallah aku dan Hana terkontang-kanting kat rumah.
Pastu si baby Alya datang menyelit jugak kat situ.
Mak dia ni kalau ada cuti peristiwa ke, mana ada kat rumah.
Kena kerja katanya... Terpaksa join buat promotion untuk company.
Kadang-kadang buat kat Mid Valley, kadang-kadang kat KLCC.
Ibu bekerjaya, cenggitu la gayanya.

FZ ajak aku pergi lunch kat luar.
Yela, 31 Ogos tu kan aku ada buat rumah terbuka.
So penat pun tak hilang lagi. Sebab tu aku malas nak masak hari tu.
Ajak Hana jugak.
Minah tu on je. hehehe....
Yela, takkan la aku nak tinggalkan dia sensorang pulak kat rumah kann..
Nanti dia nak makan ape... nak buat apa...
Kebulur anak orang kangg, aku jugak yang susah... ngeeeeeeee.... :)

Punyalah payah nak cari kedai makan.
Semuanya tutup.
Amboihhh... merdeka sungguh nih!
Last kami pergi ke Bangsar South.
Makan kat Chicken Rice Shop.
Yeayyy, favvy aku tuh!
FZ tak berapa gemar sangat CRS ni. Tak tau kenapa.
Tapi dia terpaksa jugak makan sebab kedai lain semua tutup.


Mee kari, FZ punya.


Yang ni Hana punya. tak tahu nama apa.


Set ni aku punya.
Ikut hati nak je makan benda lain.
Tapi sebab ada Alya kan.... kena suap dia makan nasi.
Baru kenyang sikit.
Kalau amik mee kang, pedas pulak...


Gambor tuan tanah malap jee...
Dah la kulit itam.
Amik gambar pun membelakangkan cahaya.
Bravo sangat kan...
Lagi bertambah-tambah laa kehitaman itu.


Hana.... comel jek dia nih.
Taken already okeh. Heheheh.... melepas korang.


Tengok si tecit nih.
Makin hari makin terserlah kegedikan dia.

Dah la tu, sejak boleh bercakap nih, banyak benda benor yang dia tanya.
Itu ini....
Hoihh... ya ampun! Sabor je laaa...


Our foods...
Kenyang alhamdulillah.
Syukur dengan rezeki ALLAH SWT. :)




2 comments:

Mimy Hamid said...

kalau chicken rice mesti makan pie tee...u should try nana sedapsssssssss

Diana Aziz said...

Pie tee tu mmg favvy nana pon... sebab tu amik set nasik... sb dlm set pn ada pie tee jgk. hehehe...