Thursday, October 3, 2013

JM Bariani

Salam readers...

Ada masa free sikit, terus cepat-cepat selit untuk update blog.
Selama ni aku just blogrunning je...
Yela, baca blog orang sepintas lalu je... sebab tu jadi blogrunning.
Ngeeee....

Citer ni akhir bulan lepas tapi baru nak update.
21 September lepas aku pergi Ikea Damansara dengan FZ.
Well, dengan sape lagi kannn kalau bukan dengan dia.

Plan sesaje je nak pegi sana.
Taknak beli apa-apa pun.
Tapi dah namanya pergi Ikea kann...
Mesti kuar jugak duit walaupun sikit.

Aku sempat memborong bekas plastik yang tudung kaler hijau tu.....
Ada berapa set ntah tapi harga dalam RM14++ je.
Gila murah.
Pastu ternampak jam dinding Ikea yang femes dengan harga murah gile.
RM2.50 je...
Terus grab sebijik.
Bajet nak amik 2-3 bijik tapi fikir jugak nanti nak letak kat mana jam tu.
Kang nanti rumah aku transform jadi kedai jam pulak..

Jenjalan lagi, nampak gelas Ikea...
Gelas yang ada 6 bijik tu.
Murah jugak. RM19.90 kot..
Dulu aku dah beli 1 set.
Pastu ada 2-3 bijik yang kena curik dengan ex-housemate.
Haram jadah betuihhh...
Gelas pon nak curi.
Ni la adat duk rumah sewa.

So, 3 benda tu je yang aku beli.
Ok la tuu...
Aku takmo la membazir beli barang yang bukan-bukan.
Duit sekarang mengalir cam air.
Sekejap je hilang dari wallet.
Macam biskut chipsmore, 'sekejap ada, sekejap takde'.

Ikea kan besar.
Kalau jenjalan kat dalam tu, kompem jadi lapar.
Memula ingat nak makan meatballs yang femes tu.
Tapi cancel sebab terlalu ramai orang.
Uihh, tak selesa la nak makan dalam keadaan bersesak tu.
So, next time je makan kat situ.

FZ cakap dia nak makan kat JM Bariani.
Aku ok je asalkan ada nasi.
Dalam sehari, aku mesti makan nasi.
Kalau tak rasa cam tak makan 1 hari.


Nasi beriani ayam FZ punya.


Yang ni aku punya, nasi beriani ayam rempah.
Ayam rempah dia memang sedap gilossss......
Isi ayam still juicy yet masak.
Kulit ayam goreng kan favourite aku.
Kulit ayam dia memang terbaik jugakk sampai terjuling-juling mata aku makan.
Nyumssss...!


Kopi ais dan milo ais...
Sedap jugakk...


Gebuss betul kulit bila snap guna camera 360.
Terus nampak macam mamat jambu. Hehehe...


Me...
Makin montel hoihh....
Matik laaa...
Bila nak kurus balik ni....??

Gitu la citer untuk hari ni...
Esok-esok ada masa lagi aku citer lagi eh.
Bye!

5 comments:

Abil Fikri Ahmad said...

Jalan jalan, shoping, makan dan makan..Bersenam??? Tu ajak si abang syg tu bersenam tiap sabtu n ahad...

Diana Aziz said...

Adess... tajam sungguh nasihat encik DIM ni.. hehehe... itu la.. niat bersenam tu ade.. tapi gitu la kannnn... niat tu niat tp xtahu nak buat bile.. hehe

emi mohamad said...

nana p je swimming ngan FZ..kan best..nnt try nasi arab saba' plk..sedapssss...

Diana Aziz said...

Emi : mmg nana selalu swim stiap selasa malam. emi gak best. beranak 3 orang pon bdn still maintain. haihh, jeles. haha... :) Nasi arab saba tu mmg sedap. Opis biase order... nk g sane jauh la...

Mimy Hamid said...

teringat peknen gile nak makan jm beriani heheh