Wednesday, October 9, 2013

Kerana gaduh itu makin mengeratkan hubungan... gitewww

Salam readers...

Hari tu kan aku gaduh dengan FZ.
Kenapa eh gaduh? Lupa dah....
Eh, jap..jap... Nak ingat balik....

Ermmmm..... eh, lupe ingatan betullah!
Ape eh?
Mungkin sebab aku balik kije lewat kott... Pastu FZ kan tak suke aku balik lewat-lewat.
Pastu dia marah-marah. Grrr....
Well, bukan salah aku pun.
Dah tuntutan kerja. Lately memang aku ada banyak kerja kena buat sampai balik malam.

Aku malas nak layan dia punya marah sebab aku tahu aku tak buat apa-apa kesalahan pon.
Kemarahan dia tu terbawak-bawak sampai ke hari Sabtu.
Biasenye kan hari Sabtu kitorang kuar jenjalan.
Tapi hari tu dia senyap je... sms tak. Call pon tak.
Aku pun buat-buat tak kisah je la kannn....*walaupun dalam hati tu bergelora gile...
Nak sedapkan hati, aku fikir tak mati pon kalu duk rumah je.
At least boleh rehat. Tido puas-puas.
Dan hari tu aku tido sampai tengahari. Hehehehe....

Dan-dan time aku bangun, dia call.
Pastu bising-bising sebab aku langsung tak call dan sms dia.
Aku dah macam, pfftttt!!
Yela..yela... semua salah aku. huh!

Pastu tetibe je kitorang berbaik...
Hahaha...
Bergaduh bagai nak rak, pastu boleh berbaik cenggitu je.
Pastu dia ajak aku kuar jenjalan.
Pastu dia datang rumah tunggu aku bersiap-siap...
Pastu dia merungut lagi sebab aku bersiap lama.
Pastu...pastu...pastu korang lempang aku sebab asik sebut 'pastu'...
Hehehe...

Eh, ate perempuan kann...
Haruslah bersiap lama...
Lepas mandi, nak keringkan rambut, pakai serum rambut, pakai losyen satu badan, sembur body mist... make up lagi... sembur minyak wangi lagi.....
Lelaki ape tahu.... tak tahu apa-apa tau!
Huh!

Then, kitorang pergi MV.
Itupun sebab aku nak pergi Cold Storage kat The Gardens tu.
Nak beli something.

Kitorang sampai kat MV pun dah pukul 3 lebih camtu.
Perut masing-maisng dah lapar.
Singgah Popeye jap sebelum ke Cold Storage.
FZ tak berapa gemor makan kat sini... Tak sedap katanya.
Dia tu ape yang sedap? Semua tak sedap.
Aku ni makan je semua kat fast food.
Tak kisah pon. Asalkan kenyang.



Ha, ni la dia orang yang suke marah-marah aku tu...
Bagitahu daddy nanti, baru tahu! :(



Aku yang selalu kena marah... sobsss.... :'(


Ni menu FZ.
Ayam goreng spicy.
Dia suke sangat dengan mashed potato tu.



Menu aku, Fish fillet.
Aku kan penggemar ikan... :)

Dah makan semua, kitorang pergi Cold Storage.
Beli pretzels stick.


Pastu makan dengan Nutella.


Nyumssssss...

Beli sendiri tak sampai pun RM30....
Boleh makan puas-puas. Sedappp....

Pegi Cold Storage semata-mata nak beli 2 benda alah ni je...
Pastu FZ ajak buang masa kat dalam MV.
Jalan-jalan tengok barang.
Aku ni sekadar tengok barang mane la boleh kannn...
Harus la shopping...

So, aku ajak FZ masuk Aeon @ JJ.

Aku : Jom masuk JJ.
FZ : Nak beli apa-apa ke?
Aku : Ada... Seluar jeans.. Sayang mana ada seluar jeans dah... Semua dah lusuh.
FZ : Uikss... ada duit ke?
Aku : Takde...
FZ : Dah tu??
Aku : Abang kan ada....
FZ : Amboiihhhh.....

Eh, kate boifren kannn...
Boifren kena la belanje girlfren. Kan...kan...kann...
Kate sayang sangat...
Buktikanlah rasa sayang tu kann... hahaha...

Dan hari tu aku beli 2 helai jeans jenama Applemint...
Kebetulan mase tu ada sale sampai 70%.
Nasib ada saiz aku.
Yeayyy!!
Suke.... :)

Ok, tu je yang aku nak citer.
Harammmssss jadsss sangat kan penutup cerita.
Hahaha...




2 comments:

Mimy Hamid said...

ooo ada jual eh kat cold storage ..nak gi beli la

cik chubby said...

singgah sini... :) t cek email.. saya dh reply pasal figure up tu :)