Wednesday, October 2, 2013

Membebel

Salam readers...

Agak lama tak berupdate kali ni.
Aku memang agak busy.
Eh, bukan agak tapi memang busy.
Masa itu emas katanya...
Setiap saat dan minit adalah penting.

Bayangkanlah dalam masa 1 hari aku kena fotostat dalam 11 fail tebal.
11 okeh!
Dari pagi sampai tengahari, dari tengahari sampai ke lewat petang asik berdiri depan mesin fotostat.
Tu tak campur lagi cover kerja orang lain.
Kerja sape kalau bukan kerja admin.
Admin aku kan bukannye boleh harap sangat.
Pemalas nak mamppss...

Sebelum ni aku pernah cakap yang aku takkan beritahu bos tentang dia.
But now, I have to.
Sebabnya aku tengok bos aku cam percaya bulat-bulat dengan apa yang dia kata.
Tatau la kena mandrem ke hape kannn.
Tapi aku memang akan bagitahu.
Sampai bila aku kena cover kerja dia kan??
Aku sampai tersembam buat kerja banyak tahap gaban tapi dia seronok-seronok kuar opis buat income luar.
Bangang abadi namanya tu!

Aku ni jenis tak berkira nak buat kerja.
Dah itu tanggungjawab kita kann...
Gaji yang kita dapat pon sebab kita buat kerja.
Kalau nak datang kerja goyang kaki, bukak company sendiri.
Pastu hired orang bekerja.

Tapi kalau dah selalu sangat aku asik kena cover kije dia, takkan aku tak berkira!?
Bodoh benauu la aku ni kann...
Kerja dia, tanggungjawab dia la kann...
Takde kena-mengena dengan aku.
Cuma selama ni aku fikir tanggungjawab aku pada unit.
Apa-apa yang jadi pada unit adalah diatas bahu aku.

Bukannya nak kata aku ni bagus sangat bekerja.
Takkk...
Tapi kita tahu la tanggungjawab kita kann...
Jangan la jadi macam orang tak reti bahasa sangat.

Yang buat aku angin dengan admin aku ni, bila time busy pon dia sibuk nak mengular.
Mana rasa tanggungjawab dia??
Kalau time tak busy tu, nak keluar kejap, keluar la...
Tapi time busy, ko paham-paham sendiri la...
Takkan itupun nak orang ajarkan?

Aku ni geram sampai tahap nak menangis.
Entah la... memang inilah aku.
Sikit-sikit nangis... sikit-sikit nangis.
Hahaha... biase la kan... namanye pon pompuan.

Now, aku tengah tunggu FZ hantarkan aku lunch.
Plan asal kitorang nak kuar hari ni tapi busy punya pasal, kitorang terpaksa cancel.
Sian dia... asik la duk sebut rindu.
Rindu ape ntah,... padahal baru je semalam jumpa. Hahaha...

Sian kat korang jugak yang setia bukak blog ni.
Dah lama aku tak update.
Tapi bila dah update, tetibe kuar entri membebel lak.
Hahaha...

Nanti bila mood aku dah ok dan aku ada masa, aku akan update entri baru ye.

Muah! xoxo


2 comments:

Mimy Hamid said...

bgtau je nana....senang aje dia rileks....geram lak dengar

Emynz said...


entahnye bagi tau jek . dari dok stress memendam rase dia yang happy dapat kua kua huh eh aku lak hangen ni