Tuesday, December 31, 2013

Happy new year!!

Salam readers..

Today is the last day in 2013.
Too much happiness and pain memories during 2013.
Tetibe cakap omputih berterabur pulak kannn....
Poyo laa... haha...

Ok laaa... 
Macam-macam memori ada...
Tapi itulah kehidupan kan...
Sentiasa ada pasang surutnya.


So far, kenangan yang paling aku takleh lupa is berkenaan dengan kerja.
Bos aku dulu kan jenis pembengis gituuu...
Pantang silap sikit, melenting maki hamun aku...
Perghhhh...  trauma aku jap.
Tapi bila diingat balik, worth it jugak pengalaman aku menjaga dia selama 2 tahun 2 bulan.
Banyak benda yang aku belajar sepanjang menjaga dia.
Trauma tu trauma la...
Tapi ilmu yang dia bagi tuu sangat bernilai.

Kenangan buruk aku yang lain is my last birthday.
Kak Long je yang wish..
Parent, adik beradik sume tak wish..
Sentapp hoihh!!! Rasa macam anak terbuang gitu... sobss...sobsss...
Terus merajuk sampai sekarang.
Hari tu daddy call sebab dah sebulan lebih aku tak call kampung.
Dia tanya kenapa dah lama tak call.
Aku jawab la aku merajuk.
Daddy gelak je... adoiii...
Mesti daddy gelak sebab baru dapat tahu anak perempuan bongsu dia ni hati tisu..
Hahaha...
Tak kire..tak kire... aku nak merajuk gak!
Sentap!

Kenangan manis..... banyak kot.
Tak terkira.
Salah satunya pergi kursus secretary dan lepas tu terus dapat networking yang besar di kalangan secretary TM.
Kalau tak kerana kursus tu, memang aku tak kenal ramai secretary kat sini sebab nature of job aku ni kena banyak buat kerja dalam opis dan depan PC.

And the best part is aku dapat housemate yang best-best dan sekepala.
Kadang-kadang balik rumah dalam keadaan tension, tapi bila ada diorang terus aku jadi happy sebab diorang ni pandai buat lawak spontan.
Plus, kalau bab tengok tv, mesti favorite channel yang sama.
Walaupun ada jugak housemate yang alim-alim kucing tapi perangai hampeh, yang tu aku ketepikan laaa...
Dah ramai manusia yang jenis tudung labuh, lengan baju labuh siap pakai inner, berstokin kononnye menutup aurat, tapi rupanya perangai mengalahkan orang yang pakai sleeveless dan free hair.
Bukan sorang dua yang aku jumpa jenis camni, dah ramai.
So, ketepikan.
Biarlah diorang dengan dunia "mulia" diorang tu.

Tahun 2013 jugak genap usia 3tahun hubungan aku dengan FZ.
Sekejap je dah 3 tahun.
Kawennye takk... asik kapel je. Haha..
Takpe, tak sampai seru lagi tuu....
In sha ALLAH satu hari nanti jodoh aku akan sampai jugak.
Aku yakin!

Tahun 2013 ni jugak mencatat sejarah dimana aku sempat ganti puasa Ramadhan sebelum masuk tahun 2014. 
Aku rasa ini kejayaan terbesar aku.
Yela, macam tahun-tahun lepas, liat kemain aku nak ganti puasa.
Tapi tahun ni alhamdulillah, semua dah settle.
Masuk tahun baru je dah tak yah risau dah pasal nak ganti puasa.
Lepas ni puasa sunat la pulak.
Memang azam tahun baru aku untuk memperbanyakkan puasa sunat.

Azam aku untuk tahun 2013 is nak kurus.
Failed!! pttuihhhhhhh sangat!!!
Ape ke liat benor laaaa lemak-lemak kat badan aku ni...
Tapi tu laaa... aku tak beringat untuk makan.
Selagi boleh telan, aku telan.
Selagi tak perut kembung, selagi tu aku makan.
Tak sayang body betul la!

Takpe, kite carry forward azam 2013 ke tahun 2014 pulak. 
Tengok menjadi ke idokk..

Today is new year eve.
Aku tak plan nak kuar ke ape.
Just duk rumah je kot.
Kalau keluar pun serabut je. Tahu je la kat KL ni kan...
Jalan jem sana-sini.
Plus ada "Perhimpunan Turun".
Hoihhh... spoil mood new year betul la diorang ni!
Ataupun diorang ni saje je gunakan isu politik... padahal memasing nak sambut new year sebenarnya...
Hek elehhh... Sibukk je tau!

By the way, happy new year all!


Hello 2014!
Please be nice to me... :)
And good bye 2013!

9 comments:

Reena Kamarudin said...

happy new year, awak :)

Mimy Hamid said...

selamat tahun baru nana ...welcome 2014..semoga 2014 makan nasi minyak eh..amin

Yang Cantik Jelita :) said...

Jom kita tekadkan azam utk diet ! Mkn nasi lemak tingkat 3 je ! Diet la sgt kan..Hahaha..

diana aziz said...

Reena : Happy new year awk.. dr tahun ke thn nk jmpe, sampai ke sdh xjumpa2 kan.. hahah..

diana aziz said...

Mimy : Selamat tahun baru, mimy. aminn.... in sha ALLAH, ada jodoh tu tak kemana.. mimy pon tmbh la rakyat lg sorang... hehehe

diana aziz said...

Yg cntik jelita : k.na dah tau dah sape.. hahah... jom! boleh jimat. beli 3 bungkus je. 1 1/2 bungkus utk breakfast, slebeihnya utk lunch pulak. hahaa..

Jen Jen Areff said...

yeay makan nasi minyak tahun depan. hehehehe. saya doakan yang terbaik utk awak.

diana aziz said...

Jen2 : in sha ALLAH.... hehe.. tq awk.. sy pon doakan awk dapat naik pangkat jadi ibu tahun depan... :)

Abil Fikri Ahmad said...

Happy New Year..jgn lupa bersenam!!