Tuesday, December 24, 2013

Si comel

Salam readers...

Hari tu aku dan FZ ada buat photoshoot untuk Alya.
Dia pulak makin hari makin pandai posing.
Tak padan ngen kecik.
Sape laaa yang ajor tu yeeee......

Kitorang tak pergi jejauh pun.
Just pergi ke Tasik Titiwangsa je.
Time tu pulak still awal pagi.
Cuaca pun takde la panas sangat.
Memang elok sangat la tuh.




Ni je yang aku mampu upload.
Ada banyak lagi sebenarnya tapi tempat same je...


Eh, tetibe gambar tuan tanah terselit pulak. Hehehe...

Bila tengok gambar-gambar ni, rase cam sekejap je dia membesar.


Tecit-tecit lagii dah dibawa jenjalan ke KLCC.
Saje amik angin luar.


Dia ni tido buas.
Ikut suka dannn dia je nak tido cemana. Tertonggeng sana sini. Heheh
Dah la kuat berpeluh.
Pasang kipas kuat cemana pun, tetap berpeluh.
Jenuh aku nak lap peluh dia tu...


Dia ni takde la nakal sangat.
Dulu-dulu kalau aku bawak dia pergi shopping beli barang-barang dapur, aku letak je dia dalam troli.
Main laa dia dengan barang-barang yang aku nak beli tu.


Pastu dia ni ikut kata.
Kalau aku kata tak boleh, dia tak buat laa...
Tapi bile ada orang ramai, kekadang ade jugak dia buat perangai gedik sebab nak tarik perhatian orang.


Sebab tu kekadang aku ada bawak dia datang opis aku.
Dia memang behave.
Tinggalkan dia sekejap dengan opismate pun, dia tak kisah.
Tapi kalau lama-lama tinggalkan dia, dia akan cari aku jugak...

"Ane umi?" (mana umi?)

Sekarang ni kan dia dah pandai cakap.
Kalau keluar jenjalan ke mana-mana, mesti aku akan sembang dengan dia.
Takde la aku nak diam je dalam kereta.
Kat KL ni kan banyak advert board kat tepi jalan.
Katelah aku nampak ada iklan makanan, aku biasenye akan cakap,

"Umi nak tuuu.... baby tak lehh.."

Pastu kebanyakan kalinya dia akan jawab,

"Mane lehhh... nanti ye angkap mi..."

Aku : Siapa tangkap?
Alya : Olishh... (polis)..
Aku : Nanti umi nangis, ha cane?
Alya : Nanti aya pukkk olishh... (nanti alya pukul polis)

Macam-macam laa...
Sembang dengan budak memang best kann...
Kalau kite tak faham ape yang dia cakap, nanti kite tanya dia banyak kali.
Bila dia jawab banyak kali, tapi kite tak paham jugak, dia akan sentap.
Bila dia sentap tu yang klaka sebab sampai ke sudah dia takkan bercakap dengan kite dah..
Hahaha...

Budak-budak memang macam-macam ragam kan...




1 comment:

Mimy Hamid said...

aduh nana touching...tak sangka kenal alia dari baby...sampai dah pandai cakap...