Monday, January 6, 2014

Baling bola boling

Salam readers...

2 minggu lepas aku dan FZ plan nak main boling.
Dah lama ohh tak main boling.
Last aku main mase tournament opis kat KLGCC.
Rujuk entri ini.
Kire-kire dah 3 tahun lebih kot aku tak main boling.
Rindu hoihhh nak baling bola boling tuu...

Kitorang main kat Cosmic Bowl, Mid Valley.
Main boling kat sini best sebab kekadang diorang tutup semua lampu dan kita main boling dalam gelap.
Nampak cahaya kat bola tu je... cantik.

Cuma kat sini selalu ramai orang.
Family ada, bebudak ade.
Aku rimass sikit kalau lane sebelah aku tu bebudak poyo yang main.
Kadang-kadang budak-budak cenggitu over terlebih.
Tak strike pon tapi menjerit macam kena histeria.
Tapi hari tu mujur la aku dapat lane tengah-tengah antara family dan budak-budak perempuan ala-ala ustazah.
Jangan memain.... yang pakai jubah pun main boling tau!

Biasenya kalau main boling, tak puas main 1 game je.
Kitorang amik 2 game sorang.
Tapi seperti dijangka, kitorang akan tambah 1 lagi game terakhir.
So boleh tengok sape menang, sape kalah.


Balingan pertama FZ.


Giliran aku pulak...


1st game.
FZ tu FZ la.
NDA tu, aku.

1st game ni aku menang.
Itupun menang tipis je.


2nd game.
FZ pulak yang menang.
Menang tipis jugak.
So kitorang seri.

Terus FZ mintak tambah 1 lagi game.


3rd game.
Aku menang! Jauh lak tu mata terkumpul.
Hahaha...

Total semua mata FZ = 260.
Total semua mata aku = 310.
Jauh tuuuu... haha!

FZ tak puas hati sebab aku berjaya kalahkan dia 2-1.
Serius puas hati game yang last tu sebab aku banyak strike.
Gile tak bangga! Hahaha...

Terus dia cakap next time nak main lagi dan kalahkan aku.
We'll see!!

2 comments:

Abil Fikri Ahmad said...

Wahh, terror gak main boling yea..

diana aziz said...

DIM : biase2 je... tu semua kebetulan je strike. hehehe