Friday, February 7, 2014

Kisah 4 Jan 2014

Salam readers...

Nak ucap selamat pagi pun agak-agak macam sekarang ni dah tak pagi sangat dah.
Dah menghala ke tengahari dah ni...

Aku baru je habis meeting dengan 1 opis.
Mujur takyah amik minit.
Hoihhh... jadi secretary ni buat kerja lain tak pe lagi tau... tapi bab-bab amik minit ni memang malas benor.
Orang lain duk pompampompam cakap lelaju, kite pulak jadi recorder.
 Jari tu dah macam mesin menulis. Catat segala ape yang diorang cakap.
Susahh ohh!

Kali ni nak citer pasal 4 Jan 2014 baru-baru ni..... takde la baru sangat benornye.. hehehe...
Aku tak ingat hari tu FZ bawak aku jenjalan kat mana.
Maklum la memori aku ni bukannya bagus sangat pon.
Aku kan pelupa...

Mujur la aku ada gambar masa kitorang pergi makan kat Satay Haji Samuri Taman Melati.
Kalau takde gambar-gambar ni, aku rasa aku pun tak ingat bile last aku makan satay.

Aku ni memang peminat satay.
Tapi satay ayam je la...
Kalau satay daging lembu ke, daging rusa ke, daging arnab ke... tu semua aku tak makan.
Tak lalu dek tekak.

Kitorang makan pun dah lewat.
Dalam kul 5 lebih camtu...

FZ yang order, aku pergi cop meja.
Kedai satay ni selalunye ramai orang. 
So mestilah kena cop meja kann...


Ini je la yang kitorang order...
Cukup la makan 2 orang kann...
Itupun payah je nak habiskan sebab kenyang.
Yang ayam tu kongsi.
Yang daging tu FZ makan sensorang. Itupun pakse-pakse aku makan jugak.
Dia cakap sedap laa... lembut la....
Ape-ape je la!


Nasi impit ni aku tambah kendian sebab makan satay je mana la puas kann...
Haruslah kena ada nasi impit sekali.
Patut la FZ tak order awal-awal nasi impit ni sebab dia tak gemor rupenye makan benda ni.
Tapi hari tu memang tak sedap sangat pun sebab nasi impit tu keras sikit macam tak cukup air.
Takpelah,... telan je la..



Aku memang suka makan satay Haji Samuri sebab sedap.
Pastu murah sikit berbanding satay-satay kat kedai lain.
Servis pun ok laa.....
Mintak tisu ke, sudu ke... cepat je sampai.


Me...
Gedebus gituu kannn...
Camera 360 katenye...
Yela, kalau tak guna camera 360 tu, bertompok-topok kot muka aku.
Ni kes pakai foundation In2it laa...
Tak best langsung foundation tu.
Sebelum ni aku pakai foundation stage.
Yang ni gile best.... kulit nampak sekata je... bersih je...
Pastu stok faoundation aku dah habis, bajet nak la pergi MV beli stok baru.
Sekali kedai Stage kat MV tu dah ditutup ganti dengan kedai lain.
Pffttttt!!!
Menggelabah aku cari foundation lain. So try In2it dulu.
Sekali hampagasss betul....
Aku dah pilih color beige dah...tapi putih melepak kulit muka aku jadinye.
Pucat lesi macam mayat.

Last-last balik kampung aritu Kak Long suggest aku pakai foundation Lo'real.
Sekalii lawa gile jadi kulit muka...
Pastu harge lagi murah dari Stage.
So, goodbye Stage. Get lost In2it. Welcome Loreal. Haha...

Ok la, tu je yang aku nak citer arini.
Tengah sakit ati dengan FZ ni sebenarnye...
Taikkk betul la dia tuh!
Nyampasssss!!

7 comments:

Reena Kamarudin said...

sebenarnya nak cakap.
awak dan saya banyak persamaan.
saya pun cuma makan sate ayam je. hehehe.
sate lain memang takkan sentuh.
lepas tu nak cakap lagi, saya pun tak boleh blah dengan foundation in2it.
saya try revlon mmg ok sangat.
pakai pagi sampai petang tahan tau.

diana aziz said...

Reena : Sy pon perasan sbnrnye kite ada byk persamaan. Tkmo bgtau je.. heheh.... ate kite lahir same thn kannn.... bole ngam kite nih. klu g mkn sate, borong sate ayam je la smpai habis.. haha...

Beautyfull_Maria said...

akak pon x mkn satey lain kcuali ayam sbbnya akak mmg x mkn daging lain selain ayam...kesiankan?!

Reena Kamarudin said...

diana : hahahaha dah lama gak perasan. pastu kita ni hati lembut betul tak. mula je marah berapi semua lama-lama sejuk hehehe

diana aziz said...

@beautyfull maria: ala, xpe... bkn akak sorang je tak lalu mkn daging.. heheh... sy pon kembang tekak kekadang nk mkn daging, kak.. hehe

diana aziz said...

reena : btl3.... mule2 mmg pompampompam je la... pastu lelame cam nyesal sendiri.. walaupun ape yg kite bising tu adalah benda yng btl... hahah

Anonymous said...

Huh poyo x mkn daging....daging tu yg sdap ok brbanding ayam....