Thursday, February 6, 2014

kisah new year

Salam readers...

Godek-godek gambar dalam pc, tengok-tengok ada lagi pic yang belum di share.
Hah, boleh la jadi modal update blog. Kahkah...
Ok, tak klaka.

Ni kisah new year aritu...
Punye laa lame simpan gambar-gambar ni kan....

Aku dan FZ ni dah kire tahap kertu.
So, takde nye nak celeb new year tu kat mana-mana.
Memalam duk rumah masing-masing layan tv.
Aku layan tv dengan Hana.
FZ layan tv dengan kengkawan dia.
Best je beristirehat.
By the time sharp kul 12, dengar bunyi api berdentam-dentum.
Terkezutt iollss okeh...
Nasib baik takdok sakit jantung.
Kalau tak, dah kejung kat situ...

1hb Jan kan cuti.
Aku malas gile kott nak masak...
So, ajak FZ makan kat Oldtown belakang rumah aku.
Makan dekat-dekat je laa..
Aku pun malas nak bersiap lebih-lebih.
Pakai t-shirt dan jeans je.. senang.

Ingatkan takde la ramai orang kat situ.
Sekalii seat penuh uollsss...
Mata melilau je carik meja kosong, nasib ada 1.
Terus cop tempat tu sebelum ada orang lain sempat duduk.
Hareemmm sangat perangai kann...

Maka, kami meng order la makanan kat situ.
Aku ni kalau bab order makanan kat oldtown ni memang payah.
Tatau nak makan ape...
Hampir semua menu dia tak menepati selera aku sebenarnya..
Kalau order nasik, tak berkuah pulak...
Kalau order benda lain, tak kenyang nanti plus harge mahal.

Tapi kalu bab air, memang aku dah tak pilih dah air lain melainkan enriched chocolate.
Tu je yang aku suke.


FZ tatau la order air ape kaler ijo pekat tu...
Aku tengok pewarna air tu pun seramm je..
Geli geleman aku nak telan...


Yang ni menu FZ.
Tak ingat menu ape...


Aku pulak order mee kari.
Ceroii uollssss!
Adoyaiii.... biasenye mee kari kat oldtown ni sedap...
Tapi tatau la aritu kenapa, tetibe mee kari ceroii yang sampai.
Takpelah... tolan sajo laa...
Ate perut lapo kann...

Itulah saje kisah new year.
Lepas makan terus FZ hantar aku balik rumah sebab dia kije.

Kije...kije...kije...
Mencik!





No comments: