Thursday, March 13, 2014

2 hari tanpa internet di ofis

Salam readers...

Semalam dan pagi tadi internet ofis kat tingkat aku down.
Semua kerja stuck.
Email tak masuk, even printer pon takleh pakai sebab printer kan guna server internet.

Meroyan hoih takde internet.
Satu hampasss kerja pun takleh buat.
Semua pakat sembang, duk saje, discuss pasal kije.
Nasib ada whatsapp.
Leh discuss apa-apa yang patut kat situ.

Baru sedar, internet sekarang ni bukan lagi kehendak.
Ianya adalah keperluan.
Meroyan aku takleh update blog, takleh email email dengan kengkawan.

Oh nak citer.
Tadi aku sempat balik rumah time lunch.
Sekarang ni kan rumah aku kena catu air.
Kebetulan hari ni air ada.
Sebelum ni memang aku ada takung air dalam tong besar.
Cuma lama-lama air tu jadi berkeladak.
Karat hoihhh...
Takkan aku still nak mandi dengan air berkeladak macam tu kan.
Rosak kulit aku nanti.
Ni pun dah ada jerawat kecik-kecik tumbuh kat muke.
Nasib tak melarat.

So, tadi mintak FZ hantarkan aku balik rumah.
Aku tukar semua air takungan aku dengan air yang baru.
Air yang baru ni jernih sikit.
Pastu tadi sempat jugak aku mandi...
Hehehe... seronok. Segar je lepas mandi.
And now datang opis balik dengan wangi-wangi... ngeeeee.... :)

Balik opis, terus check internet.
Yeayyy!! Internet dah ada.
Boleh la check email.
Nasib takde email yang urgent. Fuhhh....

Ok la. 
Ni je update untuk hari ni.
Nanti-nanti ada masa aku update lagi eh.
Itupun kalu rajin. Hehehe... :)


No comments: