Wednesday, March 5, 2014

Lunch bersama ofismate

Salam readers...

Selit sekejap sebelum masuk waktu lunch.
Sat lagi aku ada lunch date dengan geng-geng secretary.
Rindu nak makan dan gelak sama-sama.

Dah jadi tabiat dalam opis aku, pompuan kena beli makanan untuk staff lelaki.
Diorang ni nak sumbat perut sendiri pun asik suruh orang je...
Kekadang kalau aku malas, aku buat dunno je.
Pastu diorang akan suruh staff pompuan lain pulak yang belikan.
Hahaha... kesian betul.

21 Feb lepas, bos aku nak belanja staff.
So, as his PA aku kena decide nak makan ape under my boss's budget.
Memule decide nak makan nasi beriani la, nasi kandar la...
Last-last atas perbincangan bersama, kitorang 1 opis decide pergi makan kat Secret Recipe bawah opis aku ni je.
Bos pulak on je..

Aku booking table sekali dengan menu.
Senang.
Kalau tak, lembss...

Lepas solat Jumaat, masing-masing berkumpul kat SR.


Spaghetti meatball - Farid punya.
Bos aku pun order yang sama.


Carbonara - Maziah punya...


Ini Maziah dan Min.
Dua-dua single. Dara pingitan uolsss..
Berkenan? Meh rapat-rapat dengan aku.
Nanti aku kenalkan kat korang.
Hehehe


Ini Farid.
Satu jawatan dengan Min dan Maziah tadi.
Single jugakkk...
Pandai masak ni... bertuah bakal bini.
Heheh


Leen.
Muka berseri-seri sejak kahwin.
Tapi perangai gile-gile tu still tak berubah. Hahah...


Khairol.
Ate amik gambor dari camera 360.
Jadi muka memasing cam bersih bersinar je.


Yang hujung pakai baju kelabu tu la bos aku.
Yang tengah bersungguh tuang sos tu Rosman.
Yang tengah menikmati makanan tu Raj.
Yang tengah layan phone tu Zul.
Rosman, Raj, Zul, diorang semua ni manager aku.


Diorang ni kekadang kaki khianat.
Suke kenakan Min dan Maziah.
Kesian betul. Haha..


Chicken parmigiana.
Boleh la tahan.
First time aku makan.


Orange strawberry splash mocktail.
Sodapppp!!


Chocolate lava with ice cream.
Sodappppp nya ya ampun!!



Mushroom soup.
Muak sikit... mungkin jugak sebab perut dah kenyang...

Yang lain, ada yang order irish lamb, banana split, red velvet cake...

Total semua RM400++...
Terkezuttt semua orang.
Tapi bos kata, sekali sekala belanja...

Terima kasih bos...

Dah habis makan, naik opis.
Memasing dah lemau nak buat kerja sebab perut dah kenyang.
Aku pulak terus tak makan malam sebab kenyang sangat...

No comments: