Wednesday, May 14, 2014

Datin

Salam readers...

Perbualan aku dengan FZ ketika keluar dari perkarangan apartment.

Waktu : Tengahari (pukul berapa tak ingat)
Lokasi : Depan pondok guard apartment aku
Situasi : FZ nak touch access card kat palang pintu pagar depan apartment dan ketika itulah beberapa orang guard memanggil-manggil aku dengan nama "Mak datin".


FZ : Ayang, kenapa diorang panggil ayang mak datin?
Aku : Mane la sayang tahu. Diorang kan suka usik sayang.
FZ : Hmmm... abang rasa abang tahu kenapa.

Aku : Kenapa?
FZ : Abang rasa dari pakaian ayang.

Aku : Pakaian? Cemana tu?
FZ : Stail ayang la... macam mak datin sikit.

Aku : Hahah... yeke abang?
FZ : Iye... macam orang tua yang pangkat datin-datin tu...

Aku : Orang tua???!! Pfttttt!!!!




Ini ke buktinya weh??




Macam mak datin ke??
Aku tengok cam biase je!

Over je korang ni tau!

Tapi kalau 1 hari nanti jadi datin pon best jugak.
Hahahah... gedikssssss sangat!!
Korang boleh lempang aku sedas dua bagi sedar diri sikit. Hehehe... 

2 comments:

Mimy Hamid said...

kalau nana pakai baju kurung n handbag ketara mak dat

Beautyfull_Maria said...

yer lah..gmbar tu mmg mcm datin..mana la tau 1 hari nnt jd Datin,xde la kekok nk bgaya ;)