Friday, May 2, 2014

Telefon bimbit pilihan hatiku....

Salam readers..

Hallo....hallo....halloo.....
Im back dengan new entry.
Malas sebenarnya nak update tapi sayang pulak dengan blog ni.
Takkan nak biarkan bersawang camtu je kan.

Nak bagitau ni......

AKU DAH BELI HANDSET BARU!!
Over sangat kan sampai bold kan tulisan. hehehe...

Weehoooo!!!
Dan aku rasa tak nyesal pon beli henset tu.
Sangat canggih, sangat best dan rasanya ni pilihan terbaik aku kot.
Tapiii sendiri mau ingat la regenye kann...

Yela, aku ni bukannya orang senang yang boleh tukar henset bila-bila masa je.
Kalau boleh 1 henset ni aku nak pakai sampai bila-bila.
Tapi itulah... takde benda yang kekal selamanya kan.

Sempena bonus tahunan yang aku baru dapat dari company, dan secara kebetulan pulak henset Sony Experia X10 aku rosak, maka dengan ini aku me'reward'kan diri sendiri dengan membeli handset baru.
Sebelum ni aku ada la pergi survey kat kedai-kedai dalam shopping mall dan Lowyatt.
Tapi kannnn... aku ni mengada sikit.
Takmo yang AP; underground punya. Nak yang ori.
Mahal sikit pon takpe, asalkan original.
Baru puas hati.
Amboii.. berlagak sangat kannn walaupun duit takdok.
Huhu..

30hb April 2014, aku amik cuti.
Bukan semata-mata nak pergi beli henset, tapi aku nak rehat.
Weekend aritu aku tak sempat nak rehat langsung dek kena dera dengan family yang datang ke KL.
Dari hari Jumaat sampai Ahad aku berjalan tak henti-henti.
Kisah ni nanti aku citer kat lain entri ye.

Dah alang-alang cuti time tu, haruslah amik masa terluang untuk berehat.
Tengahari sikit barulah keluar pergi MV.
Survey henset kat Samsung Centre dan Sony Centre.
Ate kompius tatau nak beli henset ape.
Tapi aku lebih kepada Experia Z1 sebenarnya.
Sebab water proof kan.
Nanti bila berenang boleh snap-snap dalam air.
Kalau ikut rating pon, Z1 lagi tinggi dari Note 3.

Maka, ku nekad sambar Sony Experia Z1- Black color.


Model ni ada 3 kaler.
Hitam, putih dan purple.
Aku memang minat purple tapi kali ni tak berkenan pulak kat mata aku.
Putih memang aku takkan pilih sebab henset lama pun dah kaler putih.
Sebab tu aku pilih hitam.
Ate hitam itu menawan kan...



Inilah henset baruku!
Yang penting kamera dia 20.7 megapixel uolsss!!!
Gambar memang cantik gila.
Video pun full HD.

Dan water proof!!

Bila korang zoom gambar dalam album, memang tak pecah.
Tak nampak langsung pixel pecah.
Memang sangat tak rugi aku beli henset ni...

Harap henset ni tahan lama.
Aku akan guna secermat yang mungkin.

Sayanggggggg henset baru!
Hehehe.. gedixxx..




2 comments:

Mimy Hamid said...

jaga elok2 handset baru kikiki....

diana aziz said...

Akan dijaga sebaik mungkin, mimy.. habis separuh duit bonus beli hp ni. hehe