Thursday, June 19, 2014

Holiday 2014 - DipNDip - All about choco!

Salam readers...

Ini kesinambungan dari entri pergi makan kat Ikea.

Dah settle makan semua, kitorang pergi jalan-jalan kat The Curve pulak.
Saje cuci mata kat situ.
Panas hoihh hari tu..
Takde angin langsung.

Takde ape nak beli kat situ.
Kitorang jalan-jalan sampai la kat E-curve.
FZ ajak tengok wayang citer Edge of Tomorrow.
Nampak cam best je citer tu.


Tom cruise kan yang berlakon.
Kebanyakkan citer yang dia berlakon ni tak pernah mengecewakan.

Aku bagi rating 3/5 bintang je la kot.
Sebab citer cam tak logik je... berlawan dengan alien dalam mimpi.
Pastu mati hidup semula la.
Banyak kali lak tu...
Bab-bab action, aku rasa best.

Dah habis tengok wayang, kitorang jalan-jalan lagi sekitar E-curve tu.
Ramainye budak-budak kan...
Cuti sekolah la katakan.

Lalu depan DipNDip, teringin pulak nak makan choco choco.
Nyumssss.......
Tengok seat banyak je kosong, teruslah FZ ajak makan.
Just minum petang katanya.

Aku sempat amik gambar menu & harganya sekali.
Kot la lepas ni korang nak try makan kat sini.
























Kitorang just minum ni kongsi-kongsi... Moccachino.
Sedappp!!






Brownies crepe.
Sedapppnyeeeee!!!!


Kat sini memang tak ramai orang.
Tak perlu la nak beratur panjang macam kat branch Bangsar.



Baru makan camni pun, dah RM47.
Kalau makan 2-3 orang atau 1 family, maunya pengsan time nak membayor.

Eh, teringat pulak anak sedara aku, Alia.
Dia teringin sangat nak makan kat sini.
Kak Long dan Abang Zam tak minat sangat makan kat sini.
Memang tak laaa diaorang nak bawak anak-anak kat choco ni.
Takpelah... In sha ALLAH dapat gaji nanti nak bawak la dia pergi makan.
Lagipun dah nak bulan puasa ni.
Bagi la dia peluang makan sekali kat DipNDip tu.
Makan sekali-sekala, takpe laa..
Kalau selalu, memang tak laaa.

Korang nak pergi, ini alamatnye :-

The Curve Mall, 
1st floor at the link 2 to E-Curve, 
No 1b-2
Damansara.
Phone : 03- 77334442
Opening hours : Sat-Fri, 10.00am-12.00am

    No comments: