Wednesday, June 25, 2014

Selfie version of me! =)

Salam readers...

Nak kate cantik, idok le ku perasan.
Nak kata tak cantik kang, sentap diri sendiri pulak.

Tapi mana-mana pompuan la... tak kire la cantik ke tak, of course rasa diri tu cantik.
Cantik tang muke ke, tang perangai ke, tang gaya ke...
Well, ape yang ada pada diri kite ni kan anugerah yang dah ALLAH swt bagi.
Cantik tu kan subjektif.
Ye tak?

Walaupun ada yang kate aku tak cantik, tak lawa tapi tetap suka ber selfie.
Hehehe...
Eh, kamera makk. Sukati mak la kann... Hahha...
Memang dari kecik aku suka bergambar.
Dulu daddy suka la snap snap gambar aku dan adik beradik lain.

Bila dah tua ni, takde sape dah nak amik gambar aku.
Sobss...sobsssss...
Maka, selfie adalah satu-satunya option yang ada. Hihihi...

Eh, sebelum layan gambar selfie aku yang hagakkk verasan tu, aku perasan masih ada yang tak faham istilah selfie.
Selfie ni maksudnya a picture of yourself, taken by yourself.
Maknanya korang amik gambar korang sendiri.
Kalau orang lain yang tolong amik gambar ko, tu bukan selfie ye.

Oh ye...
Gambar selfie aku banyak di ambil di opis.
Aku snap pun bukan suka-suka.
Tapi sebenarnya ada tujuan lain which is aku nak tengok baju ape yang aku dah pakai for that week.
Sejak aku gain weight, aku dah tak ada banyak koleksi pakaian untuk ke opis.
Banyak baju-baju aku dah tak muat.
So, bagi mengelakkan aku ulang-pakai pakaian yang same for the next week, maka aku berselfie.
Dah alang-alang berselfie tu, aku up la dalam FB sekali.
Takde la FB aku tu bersarang takde ape-ape update.
Huhu...


Nampak tak pipi yang bambam tu??
Dagu tuuu... dagu.... takleh nak sorok lagi ke, Diana??


Kengkonon time ni adalah time ngantuk.
Tapi memang tetiap hari aku ngantuk pon. Hihi...


Aku ingat lagi time ni aku sakit tekak sebenarnye..
Macam tonsil nak bengkak camtu.
Suhu badan pun tak menentu je macam nak demam.
Jadi memang mood malassss gile nak buat kerja.
Feeling nak rehat je manjang....


Wahhh.. ramping tu nampak pinggang tu..
Padahal... hmmmm.......


Ni muke bosan duk opis setelah lama bercuti.
Tudung tu senget benget, bergelembung, berselirat..
Aku main belit je tudung ni.
Malas katanye...


Yang ni pulak 1st time try tudung baru.
Tudung bawal satin.
Suke pulak dengan tudung bawal ni.
Aritu pergi Jalan TAR dengan budak-budak opis, aku tambah lagi sehelai tudung camni.
Pasni kalau ada masa, nak pergi beli lagi laaa....
Selesa kot pakai.
Dah la senang nak bentuk walaupun satin.


Ni tengok gambar pun dah tau dah mood tengah malas.
Eh, ada ke mood aku tengah rajin? Hahaha...

Korang suka selfie tak?


4 comments:

azlina aliuddin said...

Sweetnye Nana

diana aziz said...

Sy biase je la k.ina... :)

cinet said...

Btoi sgt....kamera sendiri ahpedulik org nak ckp ape kan...hehehe
Salam singgah...;)

Mimy Hamid said...

selfierina..heheh