Friday, August 22, 2014

Berbuka ayam madu... bukan dengan 'madu' ya! :D

Salam readers...

Dalam entri yang lepas kan aku ada cerita yang FZ bawak aku berbuka dulu sebelum hantar aku ke rumah Kak Long.
Kitorang berbuka kat Restoran Mahbub, Bangsar.
Itupun aku sempat booking.
Nak booking tempat lain memang dah tak sempat sebab time booking tu pun dah pukul 4:30petang.

Best jugak kekadang kalau makan kat Mahbub ni.
Kat sini paling femes nasi beriyani ayam madu la..
Perghhhh.. sedap tau!
Nasi bukhara dia pun sedap.

FZ amik aku balik dari opis.
Pastu balik rumah aku jap sebab nak amik beg semua.
Then, barulah pergi ke mahbub tu.

Jalan raya masa bulan puasa tu toksah cakap la..
Mana-mana je jem.
Memang sakit jiwa gak la aku dibuatnya.
FZ apatah lagi.
Dalam jem tu pun, masih ada orang gile bawak kereta sambil bersantai-santai.
Ada jugak jenis nak masuk line orang tapi tak bagi signal.
Pastu aku perasan jugak cina-cina bahalol drive macam jalan tu mak bapak dia punye je. Nak masuk line orang pun tak bagi signal, pastu main pakat masuk camtu je.
Nak je aku tunjuk jari tengah aku ni!
Tapi memang kebanyakkan diorang ni drive macam taikk kan?
Gile kurang ajar.
Eh, emo pulaksss... hiks.

Perjalanan dari rumah aku ke Mahbub biasanya amik masa 15 minit je tapi disebabkan jem, dekat sejam baru sampai.
Takpelah. Sabor je la di bulan puasa ni.

By time aku sampai je dah pukul 6:30 lebih.
Awal lagi kot.
Takpelah.. lepak-lepak je dulu.
Orang pun dah start ramai dah datang bungkus makanan.


Buah hati saya.....
Eh, tetibe 'saya' pulak heh.


Tudung tu aku rasa cam nak campak-campak je.
Gelembung sana-sini.
Hijabster, tolong la aku cemana nak pakai hijab elok-elok sikit, boleh??
Aku ni dah macam orang kgdotcom je pakai tudung selekeh.


Daging kambing yang very tenderrr....
Ya ALLAH, terbayang-bayang daging kambing yang sedap ni.
Amik 2 ketul je.
Tu pun rasa tak cukup.
Nak tambah lagi cam...takyah la. mahal.
Heheh..

Masa ni rasa cam nak nyanyi, "kalau aku kaya...."


Aku cam biase makan nasi beriyani ayam madu.
Ayam mesti bahagian thigh.
No..no..no to chicken breast atau wing ye.
Me dun like.


FZ punya nasi bukhara.
Dia ni suka makan chicken breast tapi tetibe dia dapat thigh jugak.
Gambar ayam takde kat atas ni sebab ayam terbenam dalam nasik.
Gile besar kot ayam dia.
Jeles aku.
Tapi apepun, ayam madu gak yang sedap.
Nyum...nyum.......

Ok, dah.
Tu je aku nak citer.
Hahah.. ending cam hampagas sangat kan.
Eh, sukati la. blog aku kan. :D



No comments: