Friday, August 8, 2014

Cerita raya 2014- Syawal ketiga

Salam readers...

Kali ni pakcik aku sebelah daddy, Pak Alang ada buat rumah terbuka...
Raya ketiga ni dah start dah kitorang bangun lewat.
Haha.. raya-raya pun bangun lewat...

Biar laaa... huh!

Dalam kul 12 camtu, baru kuar rumah pergi rumah Pak Alang Din.
Rumah jauhnya sekangkang kera je dengan rumah aku.
Tu yang pergi lewat tu....
Biar laaa....
Sukati mak la nak pergi awal ke lewat kann..

Macam-macam jugak la yang dia buat.
Mee kari, nasi minyak...eh ke nasi beriyani... eh ke nasi lain ehh??
Lupe dahh...
Waaaa... hilang ingatan kejap...
Biar laa kann..

Eh, hilang ingatan pon nak biar laa biar laa?
Heh!


Hah, selfie lagi...
Kan semalam aku dah cakap dah... penuh gambar selfie bebudak ni dalam gallery henset aku.


Ni dah masuk 2nd round ni...
1st round tu aku dah balun nasik sepinggan.
Cane la aku ni tak membesor dengan jayanya?

Raya kat Terengganu ni memang heaven.
Aku tatau la tempat lain cemana kan..
Tapi raya kat Ganu ni memang signature dish dia adalah nasik.
Pergi rumah tu, ada nasi dagang..
Pergi rumah ni, ada nasi minyak...
Sat lagi pergi rumah lain pulak, ada nasi beriyani...
Eh, ada macam-macam nasik laa.

Tu tak campur lagi satay dengan nasi impit kuah kacang...
Pastu desserts lagi dari kuih-kuih tradisional dan buah-buah...
Buat rumah terbuka dah macam kenduri kawin.
Tinggal tak buat pelamin je.
Kalau tak, boleh je kawin tumpang rumah orang buat kenduri. Haha!

Tengah-tengah aku duk makan, dari jauh aku nampak adik-adik aku tengah duk bergambar guna henset aku....
Mentang-mentang kamera henset aku ni 20mp kann....


Dah macam Wak Doyok dah aku tengok.
Tinggal takde misai pacak je.

Amboiiii...... bajet ensem la tuuu...


Yang ni pun same..
Bajet Syamsul Yusof la tu buat rambut cenggituu....

Ape-ape je la adik-adikku...

Yang aku ni, terus makan cepat-cepat sebab nak join diorang bergambar...
Aku kan sawan kamera.
Korang pun tahu kan.. :)


Sejak dua menjak aku mok-mok ni, payah sungguh nak dapat gambar cun...
Tapi takpelah kannn...
Tunggu la aku dah kurus nanti, lagiiii banyakkkkk gambar yang aku snap.
Biar korang muntah darah tengok gambar aku...

Berangan nak kurus tak agak-agak.
Dari 2tahun lepas kata nak kurus, tapi tak kurus-kurus gak...

Eh, biar laaa...


Sementot la pulak aku dalam gambar ni... T__T


Ade sokmo gambor bajet ensem ni....


Hok ni memang comel sokmo doh... ;D


Yang ni suke selfie jugak.... 
Ader peluang sikittttt je, mesti selfie.



Dengan bodyguard... :)


Kami adik-beradik...


Kak Long cam malu-malu pulak yang buat free style...
Hihi...


Anak-anak sedara pon sibuk nak bergambar jugakk..


Amboiii... si tecit tu over sangat... haha!


Hah, hah... ni ape ni?
Sabotaj ke ape?
Kejaan Shazrin la ni amik gambar cenggini.
Aku dengan Pak Alang dah macam laki bini kentot. Haha

Failed okeh!


Muke Shazrin ni lebih kurang cam muka daddy sikit kann...
Adik beradik lain takde la iras sangat dengan mummy daddy.
Tapi Shazrin ni macam obvious sangat irasnya.

Ni je la cerita raya ketiga aku.
Ada lagi pergi rumah orang lain tapi aku malas dah nak snap gambar.
Kalau dah takde gambar tu, malas la pulak aku nak cerita..

Aku kan pemalas...
Eh, biar laaa...

2 comments:

Mimy Hamid said...

baju nana santek yang ni tak rugi beli....yela tgnau sokomo nasi...berat deh asik makan

emi mohamad said...

encem shazrin :)