Monday, August 25, 2014

Line Celcom

Salam readers...

Pagi-pagi lagi aku dah membebel.
Celcom oh celcom.
Dulu line ok. Sekarang K.O!

Gile stress kot sejak December 2013, line area rumah aku macam haramm!
Mase tu internet memang cam cadbury la kan.
Langsung tak dapat online.
Sebulan sekali aku call celcom tanyakan progress.

Sampailah bulan April, aku tak tahan dah.
Aku call Celcom dan bermulalah sesi caci-maki.
Aku rasa aku garang sangat kot sampai operator suruh aku bercakap dengan supervisor dia.
Explain semua, the supervisor terkejut sebab benda ni dah terlalu lama.
Dah 5 bulan kot!
And he promised to me benda ni akan settle tak lama lagi.

On the same day, beberapa kali pihak Celcom call aku untuk say sorry & update progress.
Malas dah aku nak layan sebenarnya.
Yang aku nak tahu, line ok. Tu je...

Dalam seminggu lepas tu, line memang cantekk..
Aku ni ape lagi.. lepas geram duk update status dalam FB je la.
Ate dah berzaman tak update status.
Kalau update pun kadang-kadang je. Itupun kalau ada masa kat opis.

Dan lepas seminggu tu, makin hari line makin teruk balik...
Haihh... hangin je aku..
Kecik besor kecik besor je aku tengok celcom ni..

Sampailah semalam, tahap kesabaran aku dah hilang.
Pagi tadi aku call celcom dan marah-marah operator.
Geram wehhh...
Sorry mr. operator sebab aii marah-marah tadi.
Ai is so geram...

Bayangkan laa kadang-kadang usahkan line internet, call pun tak boleh.
Whatsapp kadang-kadang tak lepas.
Line asik E je.
Kadang-kadang kalau bernasib baik, dapat la line 3G.
Nak dapat line H++ memang hazabunn sangat!

Nak search ape-ape, memang mimpi la...
Duk kat rumah layan tv je la..
Nak layan internet, memang tak dapat.
Orang hantar whatsapp pukul 8 malam, kul 9 malam aku baru boleh baca whatsapp tu.
Kalau orang hantar video, tunggu la esok pagi baru boleh download.
Hazab tak hidup mak??

Letih dah sebenarnya nak call celcom banyak kali.
Sebab dah tahu dah result nye tak kemana pon.
Kali ni operator cakap tower ada masalah.
Pah cerohh la masalah munggg!!!
Dah dekat setahun, takkan la takde apa-apa progress??
Makin teruk ada laa...
Haihh.. geram nih.. geram nih..!

Mood aku pun sebenarnya tengah swing lagi ni..
Sakit hati sebab takde line kalau kat rumah.
Paling teruk bile bos whatsapp aku dan aku tak boleh reply....
Bukan sengaja.
Dah takde line kan.

Tu la orang cakap.
Melayu berniaga memang macam ni.
Time mula-mula dulu servis tiptop.
Dah untung juta-juta, mulalah lupa diri.
Line macam taikkk!


No comments: