Thursday, October 9, 2014

Ber Sakae Sushi la pulak...

Salam readers...

Citer bulan lepas, sekarang baru nak publish.
Hihih...
Tak kisah la kan. Aku tetap nak citer gak... pedulik!

14 September 2014, aku dan gedixx FM plan nak makan sushi.
Tetibe je masing-masing teringin nak makanan sushi pulak.
Dah muak makan kat food court opis yang mahal gile tu.
Baik makan kat luar. Mahal-mahal pon, puas hati.

Opis kitorang kan tak jauh dari NU Sentral.
Dari LRT, 10 minit je dah sampai.
Tempat baru, haruslah kitorang terjah banyak kali. Hihi..


Sebelum keluar, kite ber snap snap dulu. :)

Kitorang decided untuk makan di Sakae Sushi.
First time aku makan kat SS ni.
Sebelum ni pergi Sushi King je.

Nasib baik time kitorang datang tu ada meja kosong.
Teruslah kitorang cop tempat.
Kalau kitorang datang lambat 5 minit je, mesti dah takde meja kosong.


Azleen


Ekin. Amboi, love love gitu.
Dah la putih melepak... geraammmm... aauumm auummmm.. haha :)


Yang ni takyah diperkenalkan lagi.
Tuan blog yang kuat makan... hihihi...


Abam yang kat belakang tu tetibe tertoleh pulak..
Photobomb!

Makanan dah sampai, kite ngapp je semua!
Perut dah lapar sangat dah ni.





CKT Maki namanya.
Sedappp!!!!


Sashimi! Favorite Leen ni.
Aku tengok pon dah tahu hanyir. 
Memang tak la aku makan... Nak try pon tak berani.
Kang tak pepasal aku muntoh.
Acaner?


Ketamakkan melanda!


Aku order ni...
Set ape ntah. Lupe dah...


Favorite aku!
Surimi scallops...
Yummiesssss!!! Terbayang-bayang kesedapannya.


Yang ni set CKT Maki.
Leen yang order ni. Favorite dia la sushi sushi nih!


Ni Ekin punya.
Aku tak sure nama ape.


Geram geram je aku tengok sushi sushi lalu kat sebelah sini.
Hoihhh... dalam hati rasa semua aku nak amik!


Hah, dah datang dah perangai gile tuuu...


Amik..amik...amik...




Ni la namanya orang tamak haloba.
Lepas tu tak habis, tapau bawak balik.
Fuhhhh....


Ni la makanan kami bertiga.
Meriah hoihhh....
Nampak je makanan cinonet camni, tapi kenyang oiii...
Eh, apesal takoyaki aku takde dalam gambar ni?
Takoyaki pun favvy aku jugak.
Nyum nyum...... meleleh dah ailio ni hah.

Teringin la nak makan lagi.
Acaner ni???

Jom la FM!! Kite pergi makan sushi lagi.
Kalau FM taknak pergi, aku nak ajak sexytaries lahhh..!




3 comments:

Emynz said...

aku tak suke ikannnn , tetibe .
kat sini ade dorang buat menu maki , egg roll pastu tetengah tu udang tempura mixed ngan avacado. nyum giler.

aku tunggu ko update citer Anabelle ni . online version tak up lagiiii huh

Achieq said...

awat x ajak sekali......

Mimy Hamid said...

sakae sedap ke sushi king