Monday, October 20, 2014

Simply D yang simple, NU Sentral

Salam readers...

Sebulan yang lalu (terperam lama-lama nih! mihmihmih...), team FM ajak pergi makan di Simply D, NU Sentral.
Aku on je kalau bab-bab makan ni.
Sebab tu badan gedabukk.. hihihi...

Kebetulan pulak hari tu birthday Ekin.
So celeb birthday girl la..
Sorry ye birthday girl.
Entri dah basi dah.. baru nak publish. hihi..

Kitorang pergi time lunch hour.
Nasib baik kitorang sampai cepat.
Kalau lewat 5 minit, kompem beratur panjang nak dapatkan seat.
Ramai jugak yang makan kat sini.


Birthday girl... Ekin..
Chinese look kan dia... dah la kulit putih melepakk...


Leen.... ketua FM.
Hahaha... dia ni pun kulit putih melepakkk...


Mase kuar dari opis, terserempak pulak dengan Min.
Ajak dia join sekali....
Dia ni pun putih... cina kann..


Ha, dalam ramai-ramai, yang ni kelam sikit.
Sejarahnya, dia dilahirkan lepas waktu asar sebelum waktu maghrib.
So, paham-paham aje la ye.
Tonyoh fair & lovely saploh tong pun belum tentu jadi putih.


Kena order kat kaunter dulu.
Pastu bayar terus.


Dah bayar, diorang bagi nombor meja.


Sementara tunggu makanan sampai, kite sanp snap je dulu.


Deko adalah biase-biase saje.
Kedai ni sempit aje ye kawan-kawan.
Meja pun berhimpit-himpit dan limited.
Bagi aku, tak berapa comfortable la...


Vietnamese Salmon Pho...
Ekin punya..


Chili chicken pastamee, Leen punya..



Fusilli creamy seafood marinara, aku punya....
Sedap!


Carbonara, Min punya...
Banyak gile kot carbonara. Very the creamy!


Ni la makanan kami berempat.


Time kitorang makan, still ade yang masih berdiri tunggu seat.
Kesian diorang.
Ade customer sebelah meja kitorang (takde dalam gambar), punyalah lama dah habis makan.
Tapi still tak bangun-bangun.
Langsung tak consider orang lain yang sedang beratur.
Kok ye pon nak sembang, pergi la tempat lain pulak.
Tak kesian ke tengok orang lain berdiri lama-lama?


Total makan berempat hari tu...
Ok la ni...


Dah habis makan, kitorang terus nak balik opis..
Sekaliiiiiii LRT delay la....
Hadoiiii...
Dah la kitorang dah lewat time tu..... T___T

Tenangkan diri kejap.
Kitorang singgah pulak di Coffee Planet.
Saje cari tempat nak duduk sementara tunggu LRT gerak balik.






Minum lagi....
Memang kembung perut camtu je.

Tunggu punya tunggu, still LRT tak elok.
Aku bagi cadangan untuk naik teksi je.
Maka, naik la teksi kami berempat.
Nasib teksi ada.... fuhhhh... sampai jugak opis on time. :)

No comments: