Tuesday, November 4, 2014

Kali pertama beliau ke Sushi King

Salam readers...

11 Oktober 2014 baru-baru ni tetibe je adrenalin aku menggila nak makan kat Sushi King.
Aku pun pujuk-pujuk la FZ ajak pergi makan..
Tapi tahu je la FZ tu... dia kan tekak Melayu.
Mana dia boleh telan makanan Jepun ni.

Aku kan suka mendesak.
Merayu-rayu sikit, FZ pon kalah laaa...
Terpaksa rela dia bawak aku pergi makan kat SK tu.

Memula dia memang rasa janggal gile.
Dia asik la duk cakap makanan macam ni takde orang yang makan laa... makanan tak masak la...
Macam-macam yang dia komplen.
Haih... belum try lagi dah banyak komplen.


Makanan pertama yang dia amik...
Salmon ara piri piri.
Dah macam ratah ikan goreng je nengoknya...


Ape-ape hal aku sambar surimi scallop ni dulu...
Favorite aku.


Dan ini....
Tetibe je tak habis dah makan...
Kejap je dah rasa kenyang.

Makanan-makanan ni semuanya tinggi kalori tau.


Ni laa orang yang komplen banyak.
Pastu tetibe je dia yang order banyak dari aku.

Sape yang mengidam sebenarnya ni?


Tuan tanah.


Takoyaki.....  


Tenpura Moriawase.


Antara makanan yang kitorang order...


Sekarang ni salmon skin piri-piri dah jadi favorite aku.
Nyumsssss..... crunchy crunchy je.


Tengok orang yang banyak komplen tadi.
Dia ralit je makan sampai tak sedar aku amik gambar.

Nak tahu tak, lepas kejadian ni, dia ajak aku pergi SK lagi.
Tu la.. belum cuba belum tahu...
Dah cuba, mulalah nak pergi berkali-kali... :)

No comments: