Thursday, December 4, 2014

Karaoke

Salam readers...

Cerita bulan Oktober tapi baru hari ni aku nak publish.
Hehehe... 

27 Oktober 2014, FZ ajak aku pergi karok kat The Garden.
Aku ni kalau bab karok memang laju aje.
Padahal 2-3 hari sebelum tu, aku dah karok dengan daddy dan adik-adik kat Sogo.

Yang tak bestnye karok kat Redbox ni sebab skrin dia tu touch screen.
Leceh ok...
Aku lagi prefer karok kat E-box Endah Parade tapi jauh lerr pulak nak pergi.
Lagu pun banyak yang updated dan yang penting boleh pilih lagu kat remote je.
Takyah nak hadap skrin sangat.

Dan macam biasa, aku la yang conquer the mic.
FZ perati je perangai aku...
Hihii...



Ewaahhh, tetibe rasa cam putihhh je kulit aku.
Walhal kheennnn...


Biasenya kitorang aktif je nyanyi...
Terlompat terkinja-kinja... 
Tapi aritu tatau la kenapa tetibe je memasing formal gile..
Dah hujung-hujung enjin panas sikit, barulah keluar perangai tak senonoh masing-masing.



Ni je makanan yang kitorang order.
Tapi airnye bergelas-gelas kitorang amik.

Dah habis time karok, aku ajak FZ shopping sikit kat Aeon Big MV.
Yela, kekadang aku memasak kat rumah.
So kena make sure lauk pauk sentiasa ada kat rumah tu.

Sekarang ni kan duit RM50 macam tak bernilai sangat dah kan...
Nampak cam sikit je kita beli, tapi bila time membayor, eh ehh dekat RM100 jugak.
Lepas ni tatau la cemana.
Makan megi je la kot hari-hari.

Dah habis ber shopping, mulut pulak rasa cam nak mengunyah.
Takde la lapar benor tapi rasa cam nak mengunyah something.
Aku suggest la pergi ke Sushi King.
Rindu pulak nak makan surimi scallops tu.


Sushi King!


Muka penat berkarok lama sangat.
Hahaha...


Aku pun penat jugak.... tapi saje je buat-buat tak penat.


Yeayyy... surimi scallopsss...
Aku makan 4 bijik surimi scallops ni..
Sedap okehhh....

Matikk laa tetibe teringin pulak nak makan sushi....
Nak salmon skin piri-piri!!!
Waaaaaa....!!!!


Ebi fry...
Kegemaran FZ. Sedap jugakk...


Yang ni tak tahu nama...
Sedap jugak...


Harga makanan adalah berdasarkan kaler piring yang kita amik.
Biasenya makanan favorite aku adalah piring kaler pink.


Serius betul dia ni...
Nak amik makanan lagi lerr tuhhh..

Dah kenyang, barulah FZ hantar aku balik rumah.


Sebelum balik, kite snap dulu... :)

No comments: