Monday, February 23, 2015

Mood malas

Salam readers....

Monday Blues!!!!
Lemau rasa nak datang opis hari ni.
Kalaulah annual leave Kekna ada banyak lagi, memang Kekna sambung cuti.
Nak sambung cuti sebab nak berdating dengan tilam dan bantal. 
Hohoho...

Mood Kekna pun malas segala-galanya.
Nak buat apa pun rasa malassss je.
Penat semalam pon tak hilang lagi ni.

Bayangkanlah semalam Kekna bertolak dari Terengganu pukul 2:30 petang, sampai KL pukul 12 tengah malam!
Acu kire berapa jam Kekna duk dalam kereta.
Padahal dah drive 160km/j - 180km/j.
Lantak la kena saman pon.
Jem menggila sangat semalam.

Dekat tol Jabor tu pun dah jem.
Ingatkan ada accident ke ape.
Rupa-rupanya sebab tol.
Nak jugak tuuu buat tol padahal pondok tol pun tak siap lagi.
Grrrrrr.....

Lepas je tol, jalan terus lengang.
Masa tu la nak pecut sikit pon.
Sehinggalah kat Tol Karak.
Jem menggila masa ni sampailah ke Tol Gombak.
Hoihhhhh.... menguji kesabaran betul.
Kekna dah start mabuk-mabuk dah..
Dah la nak terkencing bagai.
Menahan je la...
Nak berhenti kat R&R memang tak laa sebab nak parking pun jem.
Menahan la Kekna sampai ke Sri Gombak.
Singgah makan malam kat situ.
Nasib restoran tu ada toilet.
Hentam saje laaa...

Legaaaa dapat pergi toilet.
Terus dapat makan dengan tenangnya.

Sampai rumah, takde rehat pun.
Kekna terus sambar towel, pergi mandi.
Tak sabor dah nak berlanding atas katil.
Beg pun tak kemas ape pun lagi.
Takpe lah, balik kerja nanti Kekna nak kemas terus.
Taknak la tangguh-tangguh.
Serabut tengok beg berlonggok kat bilik tu.

Dalam pukul 1 lebih jugak la Kekna tidur.
Penatttt tau tak?
Hari ni nasib baik bos takde...
Boleh la rehat-rehat sikit...

Nanti ada masa Kekna update lagi.
Itupun kalau Kekna rajin eh.
Hahaha...

No comments: