Tuesday, March 3, 2015

Tournament Bowling sefamilia @ Terengganu Equestrian Resort (TER)

Salam readers...

Sebelum balik kampung aritu, Kekna ada up satu status dalam FB untuk family Kekna.
Kekna plan nak ajak diorang pergi berkelah kat Sekayu.
Memasing pun duk la komen, Sekayu ada kencing tikus la bagai...
Baiklah..baiklah... cancel la pergi berkelah.
Iwan pulak bagi cadangan main boling.

Ohh...... seronoknya main boling.
Kekna dah lama dah tak main boling.
Kali ni Kekna tak kire, semua orang kena main....
Paksa...
Takmo alasan-alasan....
Maka, sefamilia Kekna terpaksa akur. Hahahah...

Kekna dan Iwan kan organizer.
Lepas maghrib, kitorang berdua ke Mydin Mall dulu.
Kitorang plan nak beli hadiah... nanti vote dapat nombor berapa.
Hadiah tu harga sama cume berbeza design aje.
Nasib la kalau dapat design tak cantik. 
Hahahaha...

Dah beli hadiah semua, kitorang terus zassssss ke Pusat Boling Astaka.
Plan asal nak main kat situ kononnya lane kat sane banyak dan best sikit.
Tapi full house pulakssss....
Dah la takleh booking dulu.
Pelik kannn pusat boling kat sane.
Takleh booking bagai.
Kalau kat KL ni, main 2 orang pun boleh booking.
Hmmmm....

Kekna call family bagitahu terus direct ke TER.
Kat sana In sha ALLAH ada lane kosong.
Terus la kitorang beramai-ramai pergi TER.

Kekna amik 2 lane.
1 lane untuk team pemuda-pemudi.....
1 lane lagi untuk team veteran.. :D
Tergelak diorang bila Kekna letak team diorang nama team veteran.
Team veteran ni of course la team orang-orang tua... 

Team pemuda-pemudi terdiri dari Kekna, Iwan, Shahril, Kak Ejam dan Abang Yu.
Team veteran pulak terdiri dari Daddy, Mommy, Kak Long, Abang Zam dan Shazrin.
Shazrin terpaksa duduk dalam team veteran sebab dia lambat datang.
Kahkahkah...

The game begin!

Eh, korang tengok gambar aje la ye.
Gambar banyak ni.....
Malas nak letak caption satu-satu.
Plus gambar tak tersusun ye...
Kekna kan femelesssss...


Daddy


Alia, dia gantikan Kak Long...
Kak Long ni tak sporting laaaa... nyampasssss...


Iwan


Shazrin





Mommy....
Ke longkang aje bola nye... hahahah...








Kekna....



Kekna & Kak Ejam


Shahril a.k.a Spark



Abang Yu garu kepala bola masuk longkang... hahaha


Kak Ejam


Adik Kekna yang paling poyo.... :P





Ade je yang khianat kat belakang tuuu...
Photobomb!



Akhirnya daddy berjaya jugak buat spare...
Hahahah....
Suka kemain sampai terangkat-angkat tangan tu ha...


Abang Zam


1st time Kak Long nak baling bola....
Kite tengok lepas ke takkk...


Last-last masuk longkang.... wakakakakaka...


Markah team pemuda pemudi...
Kekna 107 je... T__T
Iwan 111.
Shahril 82.
Abang Yu 112.
Kak Ejam pun 112.


Dah kenapa tetibe terselit gambor dia plak ni? -__-


Ni markah team veteran.
Abang Zam, 73.
Kak Long 30.
Shazrin 100.
Mommy 62.
Daddy pun 62 jugak...
Kemain laki bini markah sama... hahaha...


Game kedua...
Abang Zam 78.
Kak Long 47.
Shazrin 72.
Mommy 54.
Daddy 92.

Wahhh... Mommy dan daddy kemain lagi.
Padahal 1st time pegang bola boling tu. Hahahah...



Total kedua-dua game bagi team veteran.


Game kedua bagi team pemuda pemudi.
Kekna dapat 107.
Iwan 98.
Shahril 127.
Abang Yu 125.
Kak Ejam 103.


Total markah kedua-dua game bagi team pemuda pemudi....

Dah terang-terang team Kekna yang menang... Hahahah...








Budak-budak tak main ye.....






Time macam ni la nak berkumpul 1 family pun.
Kalau tak, memang payah.
Kekna memang menghargai mase-mase dengan family.
Memang setiap kali balik kampung Kekna akan organize something so that 1 family boleh beriadah sama-sama.
Seronok bila dapat luangkan masa sama-sama.

Hadiah lupa pulak Kekna nak snap.
Lepas habis main, kitorang pergi ke kedai makan.
Makan satay kat sana...
Last-last tauke kedai tu pulak yang belanja kitorang 1 family.
Rezeki sungguh....
Tauke tu kenal kitorang.
Shahril pernah kerja dengan dia sebelum ni...

Esoknya Kekna sengaja je usik mommy..

Kekna : Mommy, nak main boling tak malam ni? Bosan la...
Mommy : Taknak la... esok-esok boleh laaa...
Kekna : Amboiiiiii,,,,


Hahahahaha...
Mommy tu memula taknak main tau.
Tapi last last dia pulak yang over excited.
Hahah...

Daddy pulak siap tanya Kekna.

Daddy : Berapa sorang kalau nak main boling?

:D
Kompem lepas ni kalau petang-petang daddy dan mommy kuar dating, kitorang dah tahu dah nak cari kat mana....
Hahahaha...

No comments: