Thursday, June 18, 2015

I'm back!! Dan Salam Ramadhan uollsss!!

Salam readers...

Happy Ramadhan uolsss!!
Hakak-hakak kat rumah mahupun di office tu mesti tengah pening kepala duk memikirkan menu ape nak masak untuk berbuka hari ni kan?
Tengah google google lettew... 
Tau dah! Hahahah...

As usual, sejak 7 tahun lepas memang Kekna akan berpuasa di perantauan.
Jauh dari family... sobss..sobss...
Nasib la hati Kekna ni kental.
So, idok lerr kisah sangat.
Cuma waktu berbuka kat KL ni lambat sikit dari waktu berbuka kat Ganu tu.
Orang Ganu dah habis makan dah, orang KL baru la azan...
Hihihi...
Takpe. Actually kat mana-mana pun tak kisah kan.
Asalkan kita dapat menjalankan ibadah puasa dengan tenang dan penuh keberkatan. 
Gittew!
Tetibe pulak Kekna bertukar jadi Ustajahh Kekna... Kekekeke...


Sebut pasal Ramadhan ni, pagi tadi Kekna lupa nak sahur....
Ooo emm geeee!!
Dah la semalam Kekna dinner awal.
Kul 7:30 malam dah makan.
Pastu terus berkuak lentang atas katil. 
Memang tak larat sangat-sangat ate baru balik dari bercuti kan.
Penat tu toksah cakap laaa...

Pastu bangun subuh tadi terus menggelabah sebab baru teringat office hour bulan puasa diawalkan.
Terus menggelupur gosok baju dan mandi semua.
Huhuhu...
1st Ramadhan la katakan...

Ok laaa...

Kekna dah menunggu waktu nak balik kerja ni.
Nak pergi bazar jauh-jauh sikit... Hehehe...
Seronok...seronok!!

Selamat berbuka nanti ye uollsss!
Muah ciked!

No comments: