Friday, July 10, 2015

Iftar di Swiss Garden Hotel

Salam readers..

Sejak awal puasa, Kekna dan opismate plan nak berbuka sama-sama kat luar.
Discuss punya discuss akhirnya kitorang decide nak berbuka kat Swiss Garden Hotel.
Tengok dalam groupon, ada voucher Ramadhan buffet murah kat situ.
RM59.00 je seorang.
Kitorang terus grab tanpa was-was.

Discuss pasal attire pulak.
Kengkonon nak pakai baju same kaler.
Kekna cadangkan warna hitam putih.
Diorang tak setuju pulaksss...
Ada yang suggest hitam dan maroon...
Oh, no no no... Maroon is sooo not me!
Kalau Kekna pakai maroon, kompem-kompem tak sesuai sebab kulit iolss kan ala-ala tanned gittew.
Dah la kulit lagi hitam dari Kajol, ada hati nak pakai maroon.
Kalau kulit macam Aishwarya Rai tu takpe lah jugak...
Diorang ni memang bijjjjj tau!
Tau la kulit diorang putih melepak semua... -___-

Last last masing-masing setuju kitorang pakai serba hitam.
Yela-yela-yela...
Kekna setuju je.
Kitorang pulak suggest Farid Fredo the weirdo bijj tu pakai jubah.
Beliau hanya menuruti saje permintaan kakak-kakak bijjjj ni... Kekeke..

Kitorang booking on 03 July 2015.


Sebelum bertolak, Kekna kena gosok jubah Farid dulu.
Yela...yela... Demi seorang adik, kan...

Sambil tu, lepak-lepak jap kat opis tunggu husband Leen datang.








Dah macam hape dah semuanya hitam...
Geng nasyid ke ape ni?



Kitorang pergi dengan kereta Leen.
Husband Leen pun join sekali.


Kitorang bertolak dari opis pukul 6:30 camtu...
Dalam pukul 7, kitorang dah sampai kat Swiss Garden Hotel.
Sekejapan je dah sampai walaupun jalan jem.



Antara makanan yang ada.
Kekna tak snap semua.. Malu uolsss...
Orang ramai kot.


Salad... mentang-mentang la makan kat hotel, terus makan salad.
Kalau kat rumah memang yang ado la Kekna makan sayur mayur ni.


Seafood


Kambing golek... nyumssssss...


Spaghetti, nasi putih + masak lemak ketam dan kari udang...
Sedap jugak...


Laksa utara, ceroii sikit... tapi okay laaa...


Roti boom... Terbaekkkk!!!
Nyesal amik 1 je.
Kalau Kekna tahu sedap, Kekna amik 8 terus... ngeeeeeee...


Sup daging...












Ketamakkan je memasing...
Makan berlima je tapi dia punya penuh meja macam makan sepuluh orang.
Hihihi....

Pukul 10 malam barulah kitorang semua balik...
Tapi sebelum balik, kitorang snap-snap la dulu...







Time balik tu lalu pulak area Jalan Masjid India- Jalan Tar...
Jem gile uolsssss!!
Memang stuck.
Tapi alhamdulillah dalam kul 11 malam, Kekna dah sampai rumah.

Kenyang, penat, semuanya ada...
Dah mandi semua, terus lelap sampai pagi.
Alhamdulillah... Next year kita berbuka sama-sama lagi ye, sayang-sayang bijjj,,


No comments: