Tuesday, July 28, 2015

Syawal kedua 2015

Salam readers...

Ape kabor sayam-sayam?
Kekna kesejukan, kebekuan, dan kedinginan melampau nih.
Sejuk dia tu dah tahap beku sampai ke tulang kering dah ni...
Menggigil-gigil dah badan Kekna menahan sejuk kat opis.
Phewwwww...

Orang lain dah update sampai ke raya ke tigablas dah.
Kekna baru terkedek-kedek nak update cerita raya kedua.
Ni pun tak berapa ingat dah raya kedua pergi mana.
Huahahahaha...
Sejak-sejak menghala ketuaan ni, sel-sel otak dah tak berapa berhubung sangat dah.
Tu yang asik lupa je..

Pagi raya, eh idok lerr pagi bebenor.
Dalam pukul 11 pagi jugak laa..
Kekna dan family pergi ke rumah kazen Kekna.
Tauke emas kat Terengganu.
Kalu Kekna nak beli barang kemas memang Kekna akan beli dengan dia.
Design barang kemas dia lawa-lawa.
Ate beli dengan anak beranak sendiri, haruslah dapat harga murah sikit. Hihi...
Yela, daripada duk mengkayakan orang lain, baik la kita mengkayakan anak-beranak sendiri.
Ye dak?

Biasanya raya kedua dia akan buat makan-makan.
So, kitorang satu family brunch kat situ terus.
Hohoho... buruk nau perangai kan.
Pergi rumah orang untuk brunch... hahaha...

Idok lerr cenggitu.
Dah namanya raya. Haruslah berkunjung ke rumah sedara-mara.
Kalau tak, memang payah nak berjumpa.
Time ni la nak bermaaf-maafan pun.
Kot la ada salah silap salah faham ke ape...

Biasenye snap gambar guna kamera DSLR Iwan.
Tapi mamat tu punyalah alzheimer, dia lupa bawak charger bateri kamera tu.
Raya pertama kemain lagi guna kamera tu, raya kedua bateri dah habis. T___T
Diorang bantai guna kamera henset Kekna lak.
Suruh guna kamera sendiri, taknak pulak.
Alasan diorang, kamera henset Kekna cantik. 
20.7MP katanya.

Korang tau je la kan...
Smartphone ni kalau guna sekejap pun, bateri cepat habis.
Elok-elok bateri full, tetibe dah tinggal separuh sebab diorang bantai amik gambar banyak-banyak. Sebagai kakak yang baik, ku redha saje.
T___T


Masa diorang ber wefie ni, Kekna tengah duk sembang kat dalam.
Memang kalau Kekna balik kampung, jarang Kekna pegang henset.
Kekadang henset kat orang tu, kekadang kat orang ni.
Kekadang anak-anak sedara buat main game.
Tau-tau je bateri dah nak habis.
Bertabahlah wahai hati.. T___T


Bile Kekna check balik gallery phone, gambar selfie dia ni banyak...
Pffttttt!!!





Kalau tahun lepas Kekna declare diorang berdua ni single & available, tahun ni Kekna declare diorang not available at all.
Ada makwe tapi taknak ngaku.
Yang Iwan tu yela Kekna dah jumpa makwe dia masa pegi Kemaman last year.
Yang si Aries Spark aka Shahril tu.
Ada makwe tapi nak sorok-sorok.
Pastu kantoi whatsapp kat dalam kereta. Hahahaha...






Lepas balik je dari rumah kazen, Kekna dah lupe dah Kekna jenjalan kemana.
Huhahahahahahah...
Kan dah cakap tadi Kekna pelupa.
Maafkan daku.

Nanti Kekna pm adik-adik tanya diorang kemana kitorang pergi lepas balik dari rumah Kak Da.
Kekekeke...






No comments: