Wednesday, August 5, 2015

Berbuka puasa di Prinzpark Hotel, Kuala Terengganu

Salam readers...

Patah balik citer di bulan Ramadhan aritu.
Takdan nak update mase bulan puasa.
Al-maklum laaa bila Kekna balik kampung ni, Kekna tak kuasa nak pegang henset, update belog bagai.
Sampai ada makhluk ALLAH tu cakap kalau Kekna balik kampung mesti lupakan dia.
Heyy, hellooowww...
Of course la Kekna malas nak pegang henset semua sebab duk asik potpetpotpet sembang dengan family.
Family tu kan keutamaan Kekna. Gittewww...

Kesahnya, tahun ni Kekna balik awal ke kampung.
Awal seminggu sebelum raya.
Actually kebetulan daddy Kekna datang KL sebab ada check up kat IJN on 9 dan 10 July.
Diorang ajak Kekna balik sekali on 11 July...
Kekna sebenarnya awal-awal dah beli tiket flight on 11 July tu.
Last last burn camtu je tiket flight.
Takpelah...

Memang kebiasaannya kalau ada rezeki lebih Kekna akan belanja the whole family makan besar sempena bulan puasa.
Tahun lepas Kekna belanja kat satu restoran area bandar Kuala Terengganu.
Matahari Cuisine Restaurant.
Tapi dah namanya mak-mak kan. Mommy Kekna tak berapa setuju berbuka kat luar.
Membazir katanya.
Niat Kekna ni just nak raikan family.
Plus Kekna bagi mommy rehat satu hari takyah masak.

Tahun ni awal-awal lagi Kekna dah booking berbuka puasa di Prinzpark Hotel.
Uihhh... mommy cakap membazir la ape la...
Kekna diamkan aje. Malas nak layan.
Hahahaha...
End up dia kate berbaloi makan kat situ sebab makanan banyak & sedap.
Seeeeeee....

Kitorang bertolak dari KL ke KT pukul 9 lebih pagi.
Sampai KT dalam pukul 2 petang.
Rehat-rehat kejap, pastu sempat Kekna kuar pergi Mydin Mall.
Sikit pon badan tak rasa letih.
Padahal puasa tuuuu... Dah la tak cukup tido.

Shopping sikit barang dapur & barang peribadi, barulah balik rumah semula.
Siap-siap nak pergi ke hotel.

Hotel Prinzpark dengan rumah Kekna ni tak jauh mana pon.
10 minit je dah sampai.
Kitorang 1 family pergi dengan 2 buah kereta.


Lepak-lepak dulu kat lobby...



Puan?
Hey helloowwwww guysssss... Iolss bujang lagi k!
Cik... Cik Nuradiana.


Kengkonon berseni sangat lerr amik gambar cenggini..
Hahaha...

Antara dessert dan makanan yang ada :-









Kekna takdan nak snap semua makanan yang ada...
Nasi-nasi, lauk pauk.. sebab ramai orang.
Huhuu...
Iolss kan penyegan... :P


Yang penting ade kambing golek...
Heheheh...

Lepas Kekna snap gambar kambing bakar ni, chef kat situ tanya Kekna,

"Suka rusuk tak?"

Of course laaa Kekna sukaaaaa!!
Terus chef tu bagi besar gabak punya rusuk kambing...
Oomaigottt!! Sedap gilossss...
Terus Kekna citer kat geng avengers...
Tapi geng-geng tu pusing citer pulak..

"Actually dia nak bagi 'rusuk' dia kat Kekna"

-________-


Nasi beriyani, fish fillet, daging masak kicap super duperr marvelesssss dengan kurma ayam..



Kami keluarga bahagia.. :)
Tak cukup korum ni...
Shahril takde, Kak Long & family pun takde...
Takde rezeki...





Sup kambing yang sangat sedapp!!!
Omaigottt nak lagi... nak lagi... Huhu..


Bihun sup...




Ada penyanyi undangan uolsss...
Azri, naib juara Kilauan Emas.
Asiklah dia suruh daddy nyanyi sebab nampak daddy bersungguh-sungguh benor nak menyanyi.
Hahhaa..

Sementara daddy duk menyanyi dengan Azri, Kekna snap-snap kat lobby hotel.






Pukul 9 malam barulah kitorang balik.

Biaselah kalau balik kampung, anak-anak sedara mesti sibuk nak bertempek je kat Kekna.
Sibuk nak sikatkan rambut la, nak kilatkan kuku laaa..
Hah, buat la.. buat la...
Hihihi...





2 comments:

emi mohamad said...

haha..bab nyanyi seroh laa..daddy..arwah mok n bak ilong...

diana aziz said...

Emi mohamad : Tu la... pergi la mana-mana. mmg diorg suke menyanyi.. suara diorang sedap. xpe la nk nyanyi kat mana2 pon.. hihihi