Thursday, August 20, 2015

Meriah GIA-SAU Raya 2015

Salam readers...

Gigih betul iollss edit satu-satu gambar ni.
Sampai naik mengantuk dah.... -___-

Citer raya masih ada ye uolss...
Padahal raya dah lepas dah kan.
Begitulah entri-entri dalam blog ni.
Asik citer yang dah berkepam.
Eh, ate blog The History of My Life.
So, memang kena sangat lerr tu kan. Asik citer history history jek.
Kekekeke...

06 Ogos baru-baru ni, opis Kekna mengadakan jamuan hari raya.
Pegawai atasan dan kawan-kawan terdekat dijemput untuk memeriahkan majlis.
Tahun ni kitorang buat simple simple je.
Takde la meriah macam tahun-tahun lepas.
Kena cut bajet uolsss...
Raya kali ni teruk sikit sebab dapat gaji awal, pastu next gaji lambat lagi.
Hoiiii, payah sungguh nak survive dengan gaji ciput ni.
Hohoho...

Seperti tahun-tahun sudah, gotong-royong dibuat sebelum majlis.
Masing-masing sibuk dengan tugas memasing.
Majlis buat kat Tingkat 9.
Kekna pulak duk kat tingkat 51.
Kitorang pulak unit siasatan kan. So, kebetulan pagi tu ade kije kena settle.
By the time Kekna dan kengkawan turun tingkat 9, memasing tengah busy bergotong-royong.
Kekna join mana-mana yang patut je.

Memandangkan tahun ni Kekna pakai baju raya kaler pastel dan plain, makanya Kekna menjauhkan diri dari makanan-makanan yang berpotensi untuk mengotorkan baju Kekna.
Tahun ni banyak makanan berkuah dan berminyak uollsss!!
Serammm Kekna.
Macam tahun lepas, tetibe setepekkk minyak kena kat baju Kekna.
Meraung kejap!
Nasib baik laa cecepat tabur bedak talkum.
Selamat baju Kekna... hewhew...


Gotong-royong dalam pantry.


Bukan nak kate la kan, bebudak lelaki baik yang bujang mahupun dah kawin dalam unit Kekna ni, semuanya rajin-rajin.
Hakak-hakak pun same.
Semuanya rajin-rajin... Bagus betul.


Yang ni gotong-royong kat workstation yang kosong. Takde orang pakai.



Kekna dan farid fredo the weirdo bijjj... hihi...


SAU bijjjess!




Our bigboss!
Setiap tahun mesti ada masak.
Tahun ni dia masak mee rebus, laksa johor dan kuah lontong.
Bos, masuk masterchepp laa... Kompem menang.




Ika. Manis pulak aku tengok ko ni, Ika...


Kak Shy.... shy shy cat gittew.. hihihi...


Kad Nad, Fairuz, Kak Rin dan Rani Mukherjee. eh!


Anak sape la comeyyy sangat nih? hewhewhew... *panggg se das!


Kak Shidah, me dan Kak Noriah.
Kak Noriah ni anak dara lagi ok.
Baik hati, sopan-santun, beriman.... Pompuan macam ni takde pulak lelaki nak.
Tapi kalau pompuan huhahuha yang duk seret ke neraka tu, sibuk pulak lelaki kejarkan...
Haihhh.... *tetibe sound lelaki. Apehal? Hahahah... :P


Ekin yang comel ala-ala Korean.
Dah la putih melepak.
Me is sooo jelly melly, ok.



Cheese tart


Desserts




Desserts buffet table


Aneka buah-buahan


SAU Avengers sponsor lasagna 2 bijik.
Satu beef lasagna, lagi satu chicken lasagna.


Lemang, pulut kuning dan rendang ayam yang sangat marvelesss!


Nasi impit, serunding dan kuah kacang.


Kuah lontong


Kuah mee rebus


Kuah laksa johor


2 jenis air untuk raya kali ni.


Deco atas meja.

Sebelum tetamu datang, kitorang snap-snap dulu.
So that bila tetamu datang, takde la tuan rumah sibuk-sibuk nak bergambar kan.


Kak Shidah ni sporting sungguh.
Suka usik-usik Kekna. Hahaha...
Siap pelok-pelok bagai. Sayangggg sangat kat hakak sorang ni.


Anje-anje kan kami...


Kami.
Group Internal Audit.







Team hijau


Team biru


Team coklat dan merah.









Kekna makan mee rebus je. *silalah percaya. hewhew...



Bersama Encik Ismadi.
Uihhh, Encik Ismadi ni kalau pergi opis Kekna mesti request kopi.
Tatau la sedap setara mana kopi yang Kekna buat tu sebab Kekna memang tak minum kopi.
Lagipun Kekna guna 3 in 1 je. Hihih...


Antara tetamu yang hadir.



Nampak Kekna tak? Nampak Kekna tak?

Actually kan time ni Kekna nak pergi buang sampah kat tong sampah tepi meja ni.
Pastu ternampak ada kamera menghala ke sini.
Terus tumpang bergambar sekali.
Kalau dah namanya sawan kamera kan,,, gini la gayanya... hiks!




Bolognese dan carbonara.
Carbonara ni wife Encik Ismadi la yang buat.
Sedappp uollss!
Setiap tahun memang GIA akan mintak wife Encik Ismadi masakkan.



Ok, dah masuk dalam dah.
Sambung snap-snap lagi.


Geng-geng primadona.
Ekin, Mimi, Leen, Rani Mukherjee dan Fiqa.




Tataplah muka tuan tanah sebelum entri ini tamat.

Ok, dah tak larat dah menaip.
Mengantuk pun ade ni.
Semalam tido lewat, pergi kuar makan kat Yusof Tomyam Bangsar pastu dah balik rumah terus takleh tido sebab kenyang sangat.
Hewhew...

Kekna ni kan memang selalu macam ni.
Kurus 2 minggu je tapi gemok bertahun-tahun.
Acaner tuh?? T___T



p/s: pics credited to Kak Linda, Kak Pojan dan me myself.

2 comments:

Mimy Hamid said...

kemahen ko memuji kak noriah yeeeeeeeeeeeeee...hahaha

diana aziz said...

Hahahahah.. bagi can la kat dia dipuji plak mimy.... :p