Monday, August 3, 2015

Syawal kelima 2015

Salam readers...

Raya kelima rumah terbuka mak sedara Kekna pulak.
Wahhhh.. banyak betul rumah terbuka ni. Kekekeke...
Memang cenggini la family Kekna setiap kali raya.
Sebab tu Kekna kena balik kampung lama-lama.
Kalau balik sekejap, tak puas beraya ok.

Raya kelima ni giliran mak sedara Kekna yang bernama Cik Rus pulak buat rumah terbuka.
Cik Rus ni pandai buat rojak-rojak.
Dia memang pakar la bab-bab rojak ni...

Macam biase, lupa nak snap pic sebab lapo hehee...
Pastu duk melayan anak-anak Emma.
Emma tu anak Cik Rus.

Hari tu Cik Rus buat nasi goreng cina, bihun goreng dengan rojak buah stol.
Korang pernah tengok tak rojak buah stol?
Ni pun rojak tradisi Terengganu.
Jap Kekna google gambar rojak tu k.


Credit to tuan gambar...
Cilok dari google.

Diorang duk cakap sedap...
Tapi Kekna tak makan buah ni.
Orang kata masam.

Malam, Kekna buat majlis birthday Fifi secara tertutup.
Kebetulan elok pulak takde tetamu yang datang.
Tapi kalau ade pun, itu namanya rezeki.
Leh join celebrate sekali kan.
Tak kisah pun.

Balik dari rumah Cik Rus, Kekna singgah ke Domino's Pizza.
Sponsor pizza untuk malam tu.
Kak Long just belikan kek je sebijik.









Time diorang duk snap-snap tu, Kekna sibuk duk kat dapur.
Masak spaghetti bolognese.
Masak sorang-sorang lagi selesa.
Tak banyak tangan yang duk mengganggu kan.

Lagipun kawan baik Kekna, Wahida ada request nak makan spaghetti Kekna.
Kesian pulak.
Masa belajar dulu dia banyak tolong Kekna.
Ni sekadar request spaghetti tu, ape la sangat kan.
Kekna jemput dia jugak untuk datang makan.
Ajak Mimy jugak tapi dia takleh datang sebab dah nak balik ke KL.





Ko tengok Iwan tu.
Khianat betol la!! 
Tapi lawak wehh.. hahahahhah..
Kesian Alia...





Dah sampai waktu makan.
Diorang semua bantai makan pizza dulu.
Ate jarang makan Dominos kan.
Kekna ni just tengok je... tatau nak makan ape sebab dedua menu Kekna dah muak.
Last-last makan spaghetti masakan sendiri.
Pastu puji-puji sedap.
Anak-anak sedara pun cakap sedap.
Semua orang cakap sedap.
 Gittew... hahahah...

Kombang lobang idung den ni ha... kekekeke...

Wahida datang lewat...
Kul 10 lebih baru dia sampai.
Pastu balik kul 12 lebih.
Kekna memang dah mengantuk gile time tu.
Wahida balik je, terus Kekna mandi dan tido..
Esok pagi tu bangun lewat...
Hohoho... nikmat sungguh bangun lewat nih..


1 comment:

Mimy Hamid said...

takde rezeki nak dtg..padahal dah ada bandar lak tu....next raya