Wednesday, October 21, 2015

Bila ketamakkan dan kelaparan

Salam readers...

Masalah utama bila time lunch, mesti tatau nak makan apa nak makan kat mana.
Stress iolsss!
Muak jugak la kan setiap hari makan benda yang sama je.
Kekadang tekak ni ngengada jugak nak makan macam-macam.
Haihhh...

Lately Kekna suka makan makanan western.
Tatau la kenapa.
Tahu je la makanan western kan mahal-mahal.
Time time pokai cenggini la dia buat mengidam pelik-pelik.

Kesahnya satu hari tu Farid ajak avengers lunch.
Kekna ok je.
Dah la tak makan pagi. Perut lapo toksah cakap la kan...

Tapi Ekin kate dia dah ada lunch date dengan kengkawan dia.
Leen pulak tak cukup tido, so lunch hour tu dia nak lelapkan mata kejap.
Ok, fine... -___-

So, Kekna dan Farid berhuhuhuhu aje la berdua-duaan.. Huhu...

Memula plan nak makan kat riverside bawah opis ni je.
Kalau nak pergi ke riverside tu, kitorang mesti akan nampak Secret Recipe.

Kekna : Jom kite makan kat SR aje.

Farid : ???

Kekna : Serius ni... Jom laaaaaaaaaaa...

Farid : Yela...yela...

:-)

Maka, kami berdua cepat-cepatlah cari seat kat dalam Secret Recipe bawah opis kitorang ni.


Mata tertutup.
Mulut ternganga...
Dah macam orang orgasm semacam je bile tengok telefon. T___T

Kok ye pun nak hantar gambar candid kat avengers, amik la gambar yang senonoh sikit.
Ade ke patut Farid hantar gambar ni kat group whatsapp kitorang?
Serius tak senonoh. Hahahah...


Lenkali hantar la gambar cun camni...
Gitteww... Perasan tak habis, habis kan?
Hahahah...



Farid makan asam laksa.
Nampak sedap je....


Kurusnye dia time ni....
Sekarang dia dah mok-mok tapi dia taknak ngaku...
Muahahaha... >__<


Memula Kekna makan ini.
Carribean style fish fillet.
Sedapp wehh...

Sekejapan je Kekna dah habis makan.

Kekna : Farid, Kekna nak buat pengakuan boleh tak?

Farid : Ape?

Kekna : Kekna lapar lagi.... hukhuk...

Farid : Kekna ni bela saka ke ape?

Kekna : Nak order lagi laaaaa....

Farid : ?????????????????

Ngeeeeeeeee........
Bila kelaparan dan ketamakkan melanda.
Serius wehhh Kekna rasa cam tak cukup kot makan carribean style fish fillet tu je.
Tak rasa kenyang pun.

Terus panggil waitress suruh bawak kan menu.
Pastu order menu lain pulak.


Thai seafood spaghetti pilihan Kekna.

Lepas makan spaghetti barulah rasa betul-betul kenyang.
Puas hati. Hahahah...

Hari tu berat Kekna dah turun dalam 10 kilo tau.
Tapi bila dah start makan banyak balik, tetibe berat badan dah kembali ke asal balik.
Waaaaa....





No comments: