Tuesday, October 13, 2015

Dari rumah Ekin ke DipNdip

Salam readers...

Matik laa Kekna baru nak keluarkan segala-mala cerita lama.
Sepatutnya berbulan-bulan lepas Kekna up entri pasal ni tapi biasalah, pemalaihhh...
Muahahah... ok, tak klako.

Hari tu Ekin ajak kitorang geng avengers kuat melantak ni makan-makan kat rumah dia di Hulu Langat.
Katanya mak Ekin masak nasi daging.
Kekna tak pernah lagi makan nasi daging.
Dengar pun macam sedappp je.
Tapi masakan mak memang sedap-sedap kann!

Hari Ahad, Kekna pergi ke rumah Ekin dengan Farid.
Leen pulak haruslah pergi dengan husband dia, Mirul.
Janji dalam pukul 1 petang macam tu laaa...
Makan tengahari katanya.

Senang je cari rumah Ekin ni.
Guna je waze, kitorang sampai dengan selamatnya.


Dalam kereta Farid.
Mamat tu sibuk drive, iolsss sibuk berselfie. Muahahahaha..
Ok, tak klako lagi.

 Leen sampai lewat sikit.
Kitorang tak makan selagi Leen tak sampai.
Sementara tunggu Leen, kitorang sembang-sembang dulu dengan mak Ekin.

Mak Ekin tu ramah betul.
Walaupun baru kali pertama kitorang jumpa, tapi macam kan dah kenal lama.
Dah la baik melampau. Sporting lak tu...
Untung la Ekin...

Tengah-tengah sembang, mak Ekin kantoikan kisah-kisah Ekin yang kitorang tak tahu.
Tak pepasal rahsia Ekin terbongkar. 
Teus kitorang bahankan Ekin... Muahahahah... 


Leen sampai je, kitorang terus makan.
Lapo hoihhh!

Sebab lapo sangat sampaikan Kekna lupa nak snap gambar makanan.
Ya ALLAH, sedappp gile wehh nasi daging mak Ekin masak!
Tak puas makan!

Terus mak Ekin tapaukan sorang 1 plastik nasi dengan lauk.
Banyak pulak tu.
Segan kitorang... hewhew...
Terima kasih mak Ekin! Muah ciked!
Lenkali bolehlah masak nasi daging tu kami lagi. hahah!


Muka happy sebab memasing dah kenyang.


Tak avengers la kalau tak gedik... hewhew...

Dalam pukul 5 camtu, barulah kitorang balik.
Segan la lepak rumah orang lama-lama.
Kalau rumah bujang takpe jugak.

Farid ajak Kekna lepak kat memana sebelum balik.
So, kitorang decided untuk pergi ke E-Curve.

Jenjalan kat sana tengok barang-barang, shopping sikit-sikit...
Tetibe Farid buat pengakuan berani mati.
Dia cakap dia lapar lagi... Kekna dah macam, "what?? Seriously??"
Ko bela hantu raya ke ape Farid oii?
Tadi dah makan banyak kot kat rumah Ekin tu.
Tak sampai sejam, dia boleh kata lapar lagi.
Hahahah.... Dulu kemain diet bagai. Sekarang dia makan selagi boleh.

Dia kata dia nak makan benda-benda ringan je.
Haiihhh, pening memikiorkan makanan ape yang ringan-ringan je ni.
Kalau keluar dengan Kekna, takdenye makan ringan-ringan.
Makan berat-berat terus.
Kebetulan kitorang lalu depan DipNdip.
So kitorang singgah situ.
Lama dah tak makan dan lepak-lepak kat situ.


My naked face.
Hilang dah segala make up. Muka Kekna pun penat je.
Kekna ingat lagi time ni memang Kekna tak cukup rehat.
Time weken, Kekna asik kuar je.






Banana wrap crepe Farid punya.
Sedappp wehhh!!


Kekna punya cookies crepe.
Super duper sedappp!
Kekna memang hantu coklat. Nak-nak yang jenis eclairs macam ni...
Wahhhh!!! Terliurnye.... T__T


Menu makan petang kitorang.
Makan macam ni pun dah buat kitorang kenyang sampai ke malam.

Nasik yang mak Ekin tapaukan untuk kitorang tu, Kekna makan lewat malam.
Sayang la kalau tak makan nasi sedap tu kan.


Kami.
Dun speku-speku eh.
Kitorang kawan je. Tak lebih dari tu.
Nak kena luku kepala ke asik fikir bebukan je? -___-



1 comment:

secret admire said...

ye ke kawan je tu, ehem ehem ehem. semoga anda berdua berbahagia selalu.