Thursday, October 29, 2015

Lunchie @ Tappers QCM dengan housemate

Salam readers...

Alkisah weken yang dah dirancang lama.
A few times dah Kekna jejakkan kaki ke Quill City Mall (QCM) tapi tak pernah pun ajak Kak Siti, housemate Kekna.
Dia pun pernah cakap nak pergi jugak at least sekali ke QCM tu.

So hari Sabtu, seperti yang dirancang, kami berdua ke QCM.
Keluar lewat sikit sebab memasing bangun lewat.

Oleh sebab memasing tak breakfast, kitorang berdua memang kelaparan teramat sangat.
Pergi QCM terus cari tempat makan.
Dan pilihan kami adalah Tappers.
Kak Siti memang jenis makan nasik. Kekna ingatkan nak ajak dia makan sushi ke ape.
Tapi Kak Siti tak suka sangat sushi, so Kekna mengalah saja laa..
Kekna ni jenis tak kisah pun makan kat mana asalkan makanan tu halal...


Lepas order, kitorang snap-snap dulu.





Lemon Tea Kak Siti punya dan Goo Leng Ping Kekna punya...


Swet sour fish with rice Kekna punya...


Fries ni pun Kekna punya.
Ketamakkan sangat nih...


Yang ni kitorang kongsi dua-dua....
Banana fritters with vanilla ice cream and caramel.


Pancake Kak Siti punya.
Dia kata sedap...


Chicken soy sauce with rice Kak Siti punya.
Lepas makan je, terus membuncit perut masing-masing.
Nak berjalan-jalan pun dah penat.
Tapi dah namanya perempuan kan...
Penat cemana pun, kitorang memang tetap akan berjalan-jalan jugak.
Kitorang bukan jalan-jalan kat QCM je tau.
Nun hah sampai ke Sogo kitorang jelajah. Hihii...



No comments: