Thursday, October 29, 2015

Misi mengacau mak orang

Salam readers...

Morning uolsss!!

Alkisahnya geng-geng avengers memang suka sangat menjalankan misi-misi mengacau orang.
Tak boleh kacau avengers, kacau mak avengers pun bolehh...
Hari tu kitorang dah kacau mak Farid untuk buatkan nasi lemak yang super sedap itu.
Kali ni kitorang kacau mak ekin pulak...

Masa beraya kat rumah mak ekin, dia ada cakap nak masakkan kami nasi lemuni.
Bukannya berjanji ke ape.
Tapi if ada bahan-bahan, boleh je nak masak.
Kebetulan kat rumah Leen ada daun lemuni.
Kekna pun tak tahu daun lemuni tu cane.
Tak pernah dengar pun. huhu...


Tadaaaaa...
Nasi lemuni in da houseee.
Basically dia macam nasi lemak. Tapi tambah daun lemuni kisar kat nasik tu.
Pastu makan dengan sambal telur hancur.
Lauk-lauk lain sama je macam nasi lemak. Ada ikan bilis, timun, telur dadar, sambal sotong etc.


Inilah nasi lemuni itu.
Sedappp mak ekin masak!



Avengers... Rindunya nak lepak-lepak macam ni.
Sekarang ni kalau lepak mesti diorang bawak laptop sekali.
Busy beeeee katanya.



Kekna belikan jugak cucur bawang dan samosa.
Saje je la kan tambah-tambah makanan.
Al-maklumlah geng avengers ni kaki melantak.. :)


Eh, apesal pulak terselit gambar ni pulak?
Actually malam hari yang sama ada kawan ajak Kekna tengok wayang.
For the 2nd time Kekna tengok Transporter.
1st time aritu tengok dengan Ekin kat Jaya Shopping Centre.
Bila ada orang nak belanja ni, Kekna tak kisah je.
Murah betul rezeki Kekna akhir-akhir ni ye... 
Alhamdulillah... :)




No comments: