Thursday, November 12, 2015

Dinner dengan bijjjes @ Murni Discovery SS2

Salam readers...

Last week time lunch Kekna ada merengek-rengek dengan geng-geng avengers.

"Korangggg, Kekna teringin nak makan kat William"

Lepas tu, diorang terus plan nak pergi kat William.
Nak hari Ahad la, Sabtu laaa. Isnin laaa.. 
Owh, Isnin baru-baru ni TM forced leave sempena Deepavali.
So, memang that week Kekna cuti lama.
Nak balik kampung malas ler pulokk.

Lagipun Kekna standby kot-kot ZH ada nak ajak pi mana-mana.
Maklumlaaa sejak-sejak dah berbisnes ni kan...
Mode standby je selalu. hihi

Memula nak pi William hari Ahad.
Tapi Leen pulak cakap takleh join.
So, tak apelah. Proceed je la pergi bertiga.
Tapi Ekin ada bawak adik kesayangan dia, Azfar.

Tapi memandangkan cuaca tak mengizinkan, malam tu kitorang tak jadi pergi ke William.
Yela, William tu meja diorang tak berbumbung.
Kalau dah hujan lebat, cemana nak duduk?
Sobsss...sobssss....
Kekna berhuhuhu di seat belakang kereta Ekin.
Ekin cakap next time kite pegi ke William.
Baiklah. Huuhuhu... T___T

Plan ke William dah tak jadi.
So, Ekin suggest pergi ke Murni Discovery kat SS2.
Murni ni pun adik-beradik William jugak.
Ok la, memandangkan Kekna pun tak pernah pergi sini, so letss go!

Sampai-sampai je, tengok ramai sangat orang.
Tapi nasib baik ada 1 meja kosong.
Teruslah kitorang duduk.

Memang tempat ni agak crowded.
Tambah pulak tengah hujan lebat..
Tapi Kekna ok je. Tak kisah memana pun sebab Kekna ni easy going sikit.
Letak la Kekna kat mana-mana pun, Kekna ok je.
Cume jangan tempat yang bising gile macam kat konsert konsert ke, disko ke, kelab ke..
Ha, yang tu memang Kekna tak suka.
Tak tenteram jiwa raga. Hewhew...

Dah order makanan, kitorang snap-snap dulu.
Harus laa snap kan.
Ate baru 1st time sampai sini.




Ni la adik kesayangan Ekin, Azfar...


Farid nampak kurus je dalam gambar ni.
Walhal....... hmmmm... *muahahaha

The best part tentang kedai ni is service cepat.
Kitorang baru je order, pastu snap-snap sikit, then taa daaaaaa... makanan dah sampai.


Milo tabur favorite Kekna...
Sodap uolsss!!!


Ini menu Kekna malam tu.
Fried rice with fish and chips...
Lepas makan, terus terbongkang kekenyangan.
Portion besar ni.... Cukup untuk makan 2 orang.


Yang ni menu Farid.
Mee raja ape ntah namanya..
Panjang bebenor nama menu nih.


Yang ni Azfar punya.
 Black pepper fried rice with beef pepperoni.


Dessert ni Ekin yang order.


Yang ini pun Ekin punya.
Cheese nan.
Nampak sedap jugak.

Puas hati uolss dapat makan kat sini.
Portion besar.
Harga pun tak mahal sangat...

Bijjess, next time William eh!
Hehehe...
Seronok tau ada kengkawan yang melayan karenah kite, kan?
:p


No comments: