Thursday, November 5, 2015

Laser Battle KL @ Berjaya Times Square, Bukit Bintang

Salam readers...

Kisah minggu lepas.
Unit Kekna jadi organizer untuk event department.
Every quarter year department Kekna akan mengadakan event. 
Kononnye bonding session la antara staff audit.
Kalau ikutkan auditors busy sepanjang tahun.
So bila ada event macam ni bolehlah diorang release tension sikit.

Teamwork tu penting tau untuk buat event ni.
Masing-masing kena buat kerja masing-masing.
Tapi nasib baik la unit kitorang ni ada staff baru nama Wanie.
Dia yang banyak deal dengan orang tu orang ni.
Kekna pulak tunggu arahan untuk collect duit je sebab Kekna ditugaskan bahagian kewangan.
Once dah dapat arahan, zassssssss Kekna pi mintak duit dari team welfare.
Total bajet semua melebihi dari ape yang diberi tapi unit kecik Kekna laa yang sponsor lebihan yang tak cukup tu.

Event tu start dalam pukul 3.
Tapi biasa laaa... kata organizer.
Haruslah pergi awal kan.
Pukul 1 kitorang bertolak dari opis.

Kebetulan pulak ada opismate Kekna kata nak belanja unit kecik Kekna.
Orang kate, rezeki jangan ditolak.
Si pembelanja tu pulak nak belanja kat Restoran Rasa Utara.
Ok la tuuu... Kekna dah banyak kali makan kat restoran ni.
Tapi kat Mid Valley la..
Kekadang order je through foodpanda. Dalam sejam, makanan sampai depan rumah... :)


Antara menu yang dipesan...


Satay dia memang sedappp!!!
Memang recommended sangat!


Ini pilihan Kekna.
Nasi putih + ayam cili lagenda. Fav Kekna ni...
Pedas berdesinggg uolssss!


Nampak tak muka Kekna penat?
Obvious kot...
Macam yang Kekna cakap dalam entri sebelum ni, Kekna tak cukup tido.
Kekadang kalau tido pun teringat hal-hal bisnes. 
Acaner tu?

Dah habis makan, kitorang semua bergerak ke lokasi permainan di tingkat 7.



Ape-ape hal amik gambar dulu...
Amboiii Kekna punya senyum sampai sepet-sepet mata jadinya.


Pihak laser battle akan bagi taklimat dulu sebelum game start.
Kitorang as organizer ni takyah buat pape dah.
Kan senang tuuu....


Kitorang dibahagikan kepada 9 group.
Unit Kekna la yang tentukan siapa duduk group mana...
Susah jugak wehh nak buat grouping.
3-4 kali jugak la Kekna check kot-kot ada nama tertinggal ke ape kan...




Setiap sesi akan ada 3 group yang masuk.
Owh btw, game ni sebijik sebijan macam paintball tapi dia main laser & paling penting tak menyakitkan.
Kalau sakit, Kekna pun takut nak main...


3 group pertama yang masuk dalam bilik.
Sebelum game start, kitorang diberi taklimat sekali lagi.
Kot la ada yang tak faham kann...


Group lain kena duk kat luar dulu.

Ada yang melepak.
Ada yang main pingpong...


Kekna dan beberapa staff main jenga.
Berdebor-debor main game ni... 
Mana la tak debor, siapa yang runtuhkan jenga ni, kena bayar seringgit.
Seringgit pun duit tau... Hahahah... 




Berdebor-debor Kak Shy nak tarik block... hihihi...

















Tetibe nampak makhluk ini...
Ape lagi, ajak wefie laa... hahahah...






Exec secretary unit Kekna....
Kije bagus niiii....


Ok, team Kekna kalahhh...
Tengok aje la group lain yang menang dapat silver & gold medal...


Kami auditors & investigators.


Wanie dapat gold medal ok sebab group dia menang...



Nak medal jugakkkk!!!!


Alaaaa... tak dapatttt... T___T



Kekna tepek jugak price menu ni untuk rujukan korang...


Zoom in sikit...

Murah je kannn....
Puas hati weehhh main game ni.
Sumpah tak tipu.


Sekarang ni kan halloween season.
So dia ada pakej untuk halloween season ni.
Pun murah jugak.

Korang try la datang kat sini yee...
Bawak kawan-kawan korang.
Lagi ramai lagi bestt! :)



No comments: