Thursday, November 19, 2015

Penat

Salam readers...

Only one word to describe me now:-


Tired means penat.
Tapi Kekna penat yang happy.
Bila penat yang happy ni, selera makan pun meningkat.
Sampai satu tahap dah tak tahu dah nak makan ape.
Hilang laaa diet Kekna ni.
Makin bambambam la Kekna dibuatnya.
Takpe, pasni Kekna makan lactose bebanyak.
Makan banyak, proses membuang pun mesti banyak... :)

Sekarang ni tido Kekna pun tak pernah cukup.
Setiap hari ada je aktiviti.
Jumpa orang tu, jumpa orang ni.
Seronok tau walaupun penat sikit.

Lunch jumpa orang.
Balik kerja pun jumpa orang lagi.
Kekadang sampaikan balik lewat malam.
Bila sampai rumah, bukannya boleh tido terus pun.
Landing landing atas katil dulu, tengok fb, bukak wechat, check whatsapp, set appointment dengan orang tu, set appointment dengan orang ni.
Dah settle, baru boleh tido.
Jadual memang padat gilos gilosss...

Hari Selasa baru-baru ni, Kekna takde appointment dengan sesape.
Balik kije, terus zasssss balik rumah.
Beli nasi lemak dulu kat kaki lima sebab takut lapar ke ape kan..
Sampai rumah, on laptop, pasang cd.
CD baru je beberapa minit play, Kekna dah terlelap.
Straight sampai pukul 12:05 tengah malam, barulah Kekna terjaga.
Nasi lemak pun kemana, cd pun kemana...
Memang tak sedar langsung!

Dah terjaga tu, ape lagi... Cuci muka, gosok gigi then sambung tido balik.
Terlepas dah nak tengok citer Tuan Anas Mikael tu. Adoyaiii..
Nyesal tak alarm jam... mihmihmih...

Malam ni Kekna akan jumpa orang lagi.
Esok macam biasa ada home party.
Kali ni ada buat potluck, karok & sharing sharing.
Weekend ni kitorang ada aktiviti lagi.
Dua hari berturut-turut.
Tak sabar pulak rasanya nak gain knowledge baru.
Pastu boleh tambah network... yeayyy!

Eh, now Kekna tengah kena audit ni...
Berdebor-debor pulak rasanye.
Tapi nasib baik dah prepare all documents awal-awal.
Auditor tengah audit, boleh pulak Kekna update belogg ye... mihmihmih...

Ok la... auditor ni dah habis mengira dah...
Nanti ade masa Kekna update lagi ye.
Babai....

No comments: