Thursday, November 26, 2015

Total Beauty Workshop

Salam readers...

Ape kabo village people?
Pinjam ayat Faizdickie jap. Hihihi...

Kekna sihat-sihat aje pagi ni.
Uihhh, lately lena sungguh Kekna tido malam-malam.
Mana tak lenanyeee... Malam-malam tido berselubung dengan selimut pastu bantal kiri kanan atas bawah ni hah!
Sejuk bebenor tido malam-malam sekarang ni.
Tambah pulak badan penat. 
Jadi, bila dapat tido tuu, uuihhhhhh nikmat sungguh!

Sebab tu la Kekna liat bebenor nak bangun pepagi untuk pergi ke Total Beauty Workshop yang diadakan pada Sabtu dan Ahad baru-baru ni.
Weekend sepatutnya hari untuk tido sepuas-puasnya, kan?
Tapi itulah, nak cantik nak lawa punya pasal, kenalah merajinkan diri attend kursus-kursus macam ni.


Kursus ni takde kena mengena langsung dengan ofis Kekna.
Kekna pergi sebab nak belajar macam mana nak mencantikkan diri.
Bila dah tahu pasal kecantikkan diri, barulah boleh share ilmu pengetahuan kita pada semua orang.
Kan?


Macam-macam yang Kekna belajar dalam kursus ni.
Macam mana nak jaga kulit, produk macam mana yang sesuai dengan kita, macam-mana nak jaga body kita...
Eh, semuanyalah!
Tumpuan Kekna sekarang ialah nak cantikkan kulit.
Dah menginjak ke umur 3 series ni penjagaan kulit memang sangat penting.
Sebab ape?
Sebab masa inilah kulit dah start berkedut sikit demi sikit, collagen dalam badan pun makin berkurangan, kadar metabolisme kita semakin berkurangan dan kekuatan badan jadi semakin lemah.
Semua tu efek 1 badan kita.
Kulit tak anjal, tak tegang, jeragat tumbuh banyak-banyak, sakit sendi sebab kekurangan collagen di bahagian sendi-sendi badan, badan cepat naik kalau tak jaga makan, dan badan juga menjadi cepat penat.
Nak jaga body, senang je.
Diet yang seimbang...
Ok, pasni Kekna nak jaga makan sebab nak cantik! Nekad nih!

Ha, gittew explanation Kekna.


SK Low pun ada tau bagi tips-tips dia.
Eh, sape SK Low ni?
Dia adalah seorang model. Dia banyak buat iklan untuk skin products dan photoshoot.
Bab photoshoot tu korang search sendiri la dalam internet.
Agak censor jugak. Mihmihmih...
Now, Kekna guna skin product yang dia iklankan iaitu El-Marino Blanc.

Hari kedua Kekna guna El-Marino Blanc, ada yang tegur,

"Eh, your face looks radiant and fair"

Owh, yeke?
Hewhew... Terus kembang lobang idung... kikiki...

Tapi betul tau...
Ni testi Kekna sendiri.
Sejak-sejak Kekna consume El-Marino Blanc ni, memang kulit jadi cerah sikit dan jeragat kat tepi mata Kekna makin pudar.
Sumpah tak tipu!

Ok, back to main story.

Kursus ni start dari pukul 8:30 pagi sampai 7 malam.
Tapi hari pertama, ada Gala Nite.
So, semua orang bergaya sakan la.
Kekna tak join sebab period pain. huhuhu...



Group Kekna havoc malam tu.
Ada a few games yang diorang main dan group Kekna banyak menang games tu.
King and Queen best dress pun ahli group Kekna yang menang...
Hihihi...

Hari kedua, sama je macam hari pertama tapi topik lain-lain.
Paling best bab facial.
So, on that day, memang semua orang datang kursus tanpa make up sebab nanti nak facial muka sendiri.


Muka segar pepagi buta dah tercongok dalam Crown Hall ni.


Ni antara kenalan Kekna sepanjang kursus ni.
Syu dan MJ.
MJ tu dah 62 tahun tau tapi dia pakai produk korset Charms, terus body mantopsss uolss!!
Now, kitorang selalu jugak ber whatsapp-ing.
Yang Syu tu pun tak berapa sihat on that day sebab masalah perempuan.
Tapi nak cantik nak lawa punya pasal, dia datang jugak.

Syu tu dah turun 5kg dari berat asal lepas seminggu dia consume minuman Sensualite.
SEMINGGU okeh!
Ha, sesape yang beli Sensualite dengan Kekna, nanti Kekna daftarkan korang kat Sensualite Challenge.
Korang akan dapat RM300 cash voucher untuk setiap 1kg yang korang yang berjaya turunkan!
Wehh, ini maknanya korang jual lelemak korang tu!

Kekna pernah cuba minum Sensualite ni sekali.
Rasa coklat pekat tapi tawar.
 Sedapp laaa... Kekna kan memang suka coklat.
Cuma sekarang ni Kekna belum betul-betul consume lagi Sensualite sebab Kekna focus more on my face.
Nak tegangkan, cerahkan, serikan, awet mudakan, lembapkan kulit, hilangkan jerawat dan jeragat yang dah lama menakluk kulit muka Kekna ni...
Dan yang paling penting, Kekna taknak kulit Kekna cepat sunburn.
Bak kata SK Low, dia kena stop consume EL-Marino Blanc selama 2 minggu if dia nak pergi holiday dan tanned kan kulit di tepi pantai.
Seeeee....

Sesape yang berminat, boleh hubungi Kekna di 019-300 7304.
Yang serius-serius je tau.
Kalau sekadar nak main-main tu, toksah gataii tangan nak contact Kekna...
Malas nak layan, ok!


Paling last sesi share experience dari Khadijah Ismail.
Ha, Kak Khadijah ni adalah kakak kepada Emma Maembong.
Cantik gilee weehhh dia!

Dulu, dia memangg gemokk gedempol!
Dia sendiri tunjuk gambar dia masa muda-muda.
Now, lepas ni guna produk korset DX Verge, amik kau!!
Body meletopsss!!
Padahal dah umur 40 lebih ni uolsss!
Serius tak nampak macam umur 40 lebih kan...
Nampak macam 34-35 tahun je...
Haihhh, jeles betul!

Kekna rasa memang berbaloi Kekna join kursus ni.
Very inspired me!
Kite ni baik lelaki atau perempuan memang kena jaga kecantikan dan kesihatan.
Mesti seiring dedua nih...
Kalau cantik tapi tak sihat, buat ape kan?
Kalau sihat, mestilah kita nak cantik jugak kan?

Tapi apepun, kecantikan sebenar datangnya dari dalam diri kita sendiri... :)




No comments: